maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bespreekt veiligheidscrisis met Surinaamse Politiebond

lees ook ...

BNETS Verhoogt ATM-Kosten

De Surinaamsche Bank (DSB) heeft besloten om de opnamekosten van SRD 5 per transactie bij haar geldautomaten (ATMs) voor haar klanten niet te verhogen, ondanks de aankondiging van BNETS om de transact...

Er is overleg geweest tussen de regering en de Surinaamse Politiebond (SPB). Tijdens deze bespreking is aandacht gevraagd voor betere uitrusting van de agenten. “Onze leden hebben onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken op 17 februari. De veiligheid van onze leden was enorm in gevaar en wij hebben in elk geval de aandacht gevraagd dat wij attributen nodig hebben, middelen voor onze leden om onze grondwettelijke taken op een correcte wijze uit te voeren”, meldt Revelino Eijk.

De SPB-woordvoerder zegt dat er reeds medio 2022 aandacht gevraagd is hiervoor. “En we hebben gezien wat er is gebeurd. In elk geval is de regering volgens de president nu menens om de zaken in orde te krijgen.” Het staatshoofd heeft aangegeven, dat er inmiddels al gewerkt wordt de nodige attributen in te vliegen ten behoeve van de veiligheidsdiensten, dus niet alleen voor de politie.

De politiebond had een brief geschreven aan president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de veiligheidscrisis in het land en andere zaken. Het SPB-bestuur heeft van de leden mandaat gehad om met het staatshoofd te overleggen over een loonaanpassing en bevorderingen.
“Wij hebben van onze zijde wel wat voorstellen gedaan. Met name om te gaan kijken naar de armoedegrens, en belastingschijven. De president heeft aangegeven, dat dit ook meegenomen zal worden”, aldus Eijk.

Het staatshoofd heeft de zienswijze van de regering gepresenteerd met name over de economische situatie en de mogelijkheden die de regering heeft. Echter is de regering op dit moment niet in de gelegenheid om loonaanpassingen te plegen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bespreekt veiligheidscrisis met Surinaamse Politiebond