zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bespreekt problemen met houtsector

lees ook ...

Atompai ruilt zijn politie uniform voor de groene partij

Poetini Atompai, heeft gekozen voor de politiek en geeft daarom zijn positie bij de politie op. Hij draagt de overtuiging dat hij via de politiek meer kan betekenen voor de politiebond. Zijn handeling...

Vertegenwoordigers van de Algemene Surinaamse Hout Unie (ASHU) en de vereniging Binnenlandse Houtproducenten (BHP) zijn vrijdag door president Chandrikapersad Santokhi ontvangen om de problemen in houtsector te bespreken. Zij zien graag interventie van het staatshoofd voor korte termijn oplossingen voor problemen binnen deze sector.

Er is onder andere gesproken over problemen die houtexporteurs ervaren, vergunningen van houtconcessies die niet verlengd zijn en het “Generaal Pardon” dat door de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) werd verleend voor de illegale houtkap, geldende vanaf april 2022 tot en met april 2023. Het staatshoofd gaf aan oor en oog te hebben voor de vele problemen binnen de houtsector.

Hij ziet op korte termijn de ontwikkeling van een duurzaam bosbeleid ter bescherming van onze bossen en het uitfaseren van de export van rondhout. Hierover zijn reeds instructies gegeven aan de minister van GBB, Dinotha Vorwijk.

De president ziet graag de verwerking van rondhout tot eindproducten in Suriname, zodat het land zelf de eindproducten kunnen exporteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bespreekt problemen met houtsector