zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi beslist: “gronduitgifte Sabaku-project zes maanden opgeschort”

lees ook ...

Wegen Bernharddorp te Para worden aangepakt

Er is op vrijdag 12 april jongstleden een aanvang gemaakt met het bezanden van wegen te Bernarddorp in het district Para. Minister Riad Nurmohamed, de minister van Openbare Werken heeft zich persoonli...

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag het presidentieel besluit getekend dat alle gronduitgiften van het Sabaku-project voor zes maanden zijn opgeschort. Dit zei het staatshoofd tijdens een persconferentie van de regering. Het besluit van de president is gebaseerd op artikel 110 lid g van de grondwet en is genomen om te voorkomen dat begunstigden een hypotheek vestigen op de gronden of deze overdragen.

Het artikel geeft de president onder andere het recht om besluiten van ministers te schorsen. Alle begunstigden krijgen een brief met het presidentieel besluit. Verder zei het staatshoofd dat de notarissen een brief met het besluit krijgen.

Ook GLIS, de Kamer van Koophandel en Fabrieken en andere schakels die iets te maken hebben met gronduitgifte worden op de hoogte gesteld van het besluit van het staatshoofd. De president gaf verder aan dat hij vaker dit artikel gaat hanteren als er geen juist beleid is gevoerd.

President Santokhi zei verder dat hij het dossier over het project Kronenburg ook al heeft ontvangen. Na bestudering zal daarover een besluit worden genomen. Het dossier zal net als dat van Sabaku worden doorgenomen door juristen en zal er overleg zijn met de procureur-generaal. Er wordt ook nagegaan of er strafrechtelijke handelingen zijn gepleegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beslist: “gronduitgifte Sabaku-project zes maanden opgeschort”