vrijdag 12 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
20.5 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi beslist: “gronduitgifte Sabaku-project zes maanden opgeschort”

lees ook ...

Santokhi: Grondenrechten nog steeds hoog op agenda regering

Te Witsanti wordt door de inheemsen een festival gehouden. President Chandrikapersad Santokhi is zaterdag eregast geweest bij de opening van het inheemse festival. Het dorpsbestuur heeft in samenwerki...

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag het presidentieel besluit getekend dat alle gronduitgiften van het Sabaku-project voor zes maanden zijn opgeschort. Dit zei het staatshoofd tijdens een persconferentie van de regering. Het besluit van de president is gebaseerd op artikel 110 lid g van de grondwet en is genomen om te voorkomen dat begunstigden een hypotheek vestigen op de gronden of deze overdragen.

Het artikel geeft de president onder andere het recht om besluiten van ministers te schorsen. Alle begunstigden krijgen een brief met het presidentieel besluit. Verder zei het staatshoofd dat de notarissen een brief met het besluit krijgen.

Ook GLIS, de Kamer van Koophandel en Fabrieken en andere schakels die iets te maken hebben met gronduitgifte worden op de hoogte gesteld van het besluit van het staatshoofd. De president gaf verder aan dat hij vaker dit artikel gaat hanteren als er geen juist beleid is gevoerd.

President Santokhi zei verder dat hij het dossier over het project Kronenburg ook al heeft ontvangen. Na bestudering zal daarover een besluit worden genomen. Het dossier zal net als dat van Sabaku worden doorgenomen door juristen en zal er overleg zijn met de procureur-generaal. Er wordt ook nagegaan of er strafrechtelijke handelingen zijn gepleegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beslist: “gronduitgifte Sabaku-project zes maanden opgeschort”