woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bereid zich voor op tweede helft regeerperiode

lees ook ...

Dodelijk ongeluk: tractor overrijdt werknemer in rijstareaal...

Op vrijdag 1 december 2023, rond 12.00 uur 's middags, is de 56-jarige combine-operator M.H. tijdens landbouwwerkzaamheden in een rijstareaal te Sabana, in de omgeving van Prins Benardpolder, dodelijk...

Op 25 september 2023 heeft President Santokhi een bijeenkomst gehad met verschillende delen van de coalitie ter voorbereiding van de tweede helft van hun regeerperiode. Tijdens de bijeenkomst waren ook RvC- leden en directeuren aanwezig.

De president zei te beseffen dat er hard is gewerkt. Er zijn fouten gemaakt, maar er zijn ook belangrijke resultaten behaald. “Samen met internationale partners hebben we een hervormingsprogramma ingezet, waarvoor we steun van het IMF hebben gekregen. We zijn op de goede weg naar economisch herstel en groei, maar er liggen nog uitdagingen voor ons.” De President gaf verder aan dat we enige stabiliteit hebben kunnen krijgen in de wisselkoers en dat het pad is ingezet naar duurzame ontwikkeling.

De achterstand in koopkrachtversterking en het onder controle krijgen van de inflatie, haalde de President ook aan, en zei dat de regering blijft zoeken naar mogelijkheden om de samenleving te ondersteunen.

“Ons begrotingstekort is aanzienlijk verminderd, van 19 procent in 2020 naar 4.3 procent in het komend begrotingsjaar. Samen met de samenleving en private sector hebben we een traject uitgezet met doelen die we willen bereiken. Er komt een monitoringsteam vanuit de samenleving in het kader van nationale dialoog, dat zal meekijken en meedenken ter ondersteuning van de regering,” aldus President Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bereid zich voor op tweede helft regeerperiode