woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
1.5
(2)

President Santokhi beoordeelt brief Bouterse’s advocaten binnen rechtssysteem

lees ook ...

Inheemse organisaties protesteren tegen vertraging erkenning...

De directeur van het Kabinet van de President overeen is met VIDS, OSIP (Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para, Wanica en Commewijne) en Powakka overeengekomen dat vrijdag een besluit ...

Tijdens een recent radiopraatprogramma genaamd ‘ABC Actueel’, behandelde president Chandrikapersad Santokhi verschillende belangrijke kwesties, waaronder de uitvoering van het vonnis van de 8 decembermoorden, economische stabiliteit, grondconversie, het foodbasketproject en het stimuleren van lokale productie. Het interview vond plaats op dinsdag 9 januari 2024 bij het radiostation Ampie’s Broadcasting Corporation (ABC).

President Santokhi reageerde ook op een brief van de nieuwe advocaten van Desi Bouterse, gericht aan het Openbaar Ministerie, het Hof van Justitie en de minister van Justitie en Politie, betreffende het vonnis van het 8 decemberstrafproces. Hij benadrukte het belang om de inhoud van de brief binnen het rechtssysteem te beoordelen.

De president bevestigde dat de periode voor gratieverzoeken is verstreken en dat de uitvoering van het vonnis nu onder de verantwoordelijkheid van de procureur-generaal valt en niet onder die van de regering.

Het staatshoofd benadrukte de inspanningen en offers van het volk die hebben bijgedragen aan het bereiken van economische stabiliteit. Hij beloofde dat deze opofferingen nu zullen worden beloond. De president merkte op dat de eerste grondconversie aantoonde dat de regering vier miljoen aan inkomsten kon genereren, wat gebruikt kan worden voor sociale programma’s als dit elke twee weken wordt herhaald.

In reactie op de hoge prijzen in winkels wees het staatshoofd op importinflatie als de oorzaak. Als oplossing wordt het foodbasket-project uitgevoerd, waarbij goederen rechtstreeks van producenten worden geïmporteerd en tegen lagere prijzen, tot 40-50% lager dan reguliere supermarktprijzen, aan consumenten worden aangeboden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beoordeelt brief Bouterse's advocaten binnen rechtssysteem