zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi benadrukt voortbestaan van Indiase cultuur in Suriname

lees ook ...

Lijk van onbekende man op de Coesewijnebrug aangetroffen

In de middag van dinsdag 26 september 2023 omstreeks 14.30, hebben medewerkers van de Motor Surveillance Dienst Latour, het ontzielde lichaam van een manspersoon van creoolse komaf met een geschatte l...

Ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie vond er op het Onafhankelijkheidsplein een cultureel festival plaats, waarbij de Indiase president Droupadi Murmu als eregast aanwezig was. Volgens president Chandrikapersad Santokhi wordt met dit evenement de rijke cultuur gevierd die de Hindoestaanse voorouders naar hun nieuwe thuisland hebben gebracht.

Hij benadrukte dat de Indiase cultuur in Suriname levendig is gebleven sinds de begindagen en van generatie op generatie is doorgegeven. De president noemde de culturele optocht die tijdens de viering plaatsvond een perfect voorbeeld van het Indiase culturele erfgoed in Suriname.

Hoewel er misschien een Surinaamse twist aan de traditionele Indiase cultuur is toegevoegd, blijft het volgens Santokhi dezelfde glorieuze Indiase cultuur die in Suriname wordt gevierd en genoten. Hij beschouwt het Indiase culturele erfgoed als een van de meest verbindende factoren tussen Suriname en India. Hij verzekerde de Indiase delegatie dat de Indiase cultuur nog vele generaties en decennia in Suriname zal voortbestaan.

Op het Onafhankelijkheidsplein werd een authentiek contractarbeidersdorp nagebouwd om een beeld te geven van de rijke Indiase cultuur. Acteurs speelden na hoe de contractarbeiders met het schip Lalla Rookh aankwamen, zich registreerden en zich vervolgens naar het dorp begaven. Het dorp gaf een zo nauwkeurig mogelijk beeld van het leven van de contractarbeiders uit die tijd, met kleine dieren, bananenplantages, een waterput en zelfs een hindoestaans huwelijk.

President Santokhi benadrukte dat de viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie het feit herdenkt en waardeert dat de moedige voorouders vele maanden reisden van India naar hun nieuwe en onbekende thuisland Suriname. Hij benadrukte dat het harde werk dat hun voorouders hebben verricht niet vergeten mag worden en dat het pad dat ze hebben gebaand voor een betere toekomst gedurende generaties wordt gewaardeerd.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi benadrukt voortbestaan van Indiase cultuur in Suriname