zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi benadrukt relatie Suriname-India tijdens diner

lees ook ...

Ongeval eist leven van bromfietser op Bomaweg

Een tragisch ongeval heeft het leven geëist van een bromfietser in de late uren op de Bomaweg bij Leiding 16. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Volgens verklaringen van de autobestuurder aa...

Tijdens een diner dat door president Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry aan de Indiase volksvertegenwoordigers is aangeboden, heeft het staatshoofd opnieuw stilgestaan bij de band tussen beide landen. Het diner werd maandag op het presidentieel paleis gehouden.

De president sprak zijn waardering uit voor het Persons of Indian Origin (PIO) platform, die hij toen als parlementariër in 2018 bijwoonde, met als doel het versterken van de betrokkenheid bij de overzeese gemeenschap. Het staatshoofd hoopt op versterking van de vriendschap en samenwerking op verschillende niveaus. Hij ziet graag dat India een partner voor Zuid-Amerika en het Caribisch gebied wordt, om zo samen te werken aan een meer welvarende en vreedzame wereld.

President in gesprek met de parlementariërs uit India. Foto: Kabinet van de President

Verder bracht president Santokhi een toost uit op de gezondheid van premier Narendra Modi en President Droupadi Murmu, de sterke en solide bilaterale betrekkingen tussen India en Suriname en de welvaart en het welzijn van de volken.

De parlementaire delegatie vertoeft tot en met 31 augustus in het land. Er is van gedachten gewisseld over hoe de bilaterale samenwerking op diverse gebieden te intensiveren.

Het staatshoofd heeft eerder op 15 augustus tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag van India stilgestaan bij de bijzondere relatie tussen de bevriende naties. Tussen beide landen is er reeds 46 jaar een duurzame diplomatieke relatie.

Er zullen ook intentieverklaringen getekend worden tussen de delegatie en andere ministeries en instituten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi benadrukt relatie Suriname-India tijdens diner