dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi benadrukt openheid voor aanpassingen in btw-beleid

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

De regering streeft naar een snelle en bevredigende oplossing voor de kwestie rondom de Wet Belasting Toegevoegde Waarde (Wet BTW), zo verklaarde president Chandrikapersad Santokhi in reactie op het schrijven van C-47, COL, de veiligheidsbonden en de bundeling van gezondheidsbonden. De vakbonden hadden het staatshoofd verzocht om uiterlijk maandag geïnformeerd te worden over de wetswijzigingen met betrekking tot de btw-verhogingen.

President Santokhi stelt voor dat de vakbonden zo spoedig mogelijk in gesprek gaan met de minister van Financiën en Planning, evenals met de commissie Evaluatie BTW, om concrete voorstellen te kunnen doen.
Volgens het staatshoofd werd de initiatiefwet tot wijziging van de Wet BTW op 5 september 2023 aangenomen in het parlement en vervolgens gepubliceerd in het Staatsblad.

Hierdoor werd de wet grotendeels teruggebracht naar de situatie zoals deze al bestond in augustus 2022. President Santokhi benadrukt dat het parlement met de initiatiefwet van 5 september de wet in belangrijke mate heeft hersteld naar de oorspronkelijke staat van augustus 2022, de staat waarin de wet was goedgekeurd en geaccepteerd.

Een commissie Evaluatie BTW, ingesteld door de minister van Financiën en Planning, zou de wet beoordelen om gevoelige goederen en diensten te ontzien, terwijl andere wel belast zouden worden, zodat het pakket aan belaste goederen niet onder de 60% zou uitkomen.

Het staatshoofd benadrukt dat de vakbeweging goed vertegenwoordigd is in deze commissie. Hij begrijpt dat de commissie een uitgebreid rapport zal indienen voor een algehele wetswijziging.

President Santokhi benadrukt tevens dat de regering openstaat voor werkbare voorstellen tot aanpassingen binnen het beleidskader. Hij gelooft dat dit snel en eenvoudig kan gebeuren. Zodra de commissie een aangepaste bijlage kan voorstellen, kan de regering daarover besluiten. Het staatshoofd merkt op dat de regering geen reden heeft om op een sluipende manier beslissingen te nemen. Hij benadrukt dat de btw-wet in het parlement is goedgekeurd, inclusief de ingangsdata.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi benadrukt openheid voor aanpassingen in btw-beleid