vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi benadrukt inspanningen en uitdagingen in radiogesprek

lees ook ...

Jogi misdraagt zich in DNA

Mahinder Jogi heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) van zich laten horen op een ongepaste manier in ‘s lands vergaderzaal. Hij heeft waarnemend voorzitter van de assemblee  Harriet R...

President Chandrikapersad Santokhi was recentelijk te gast in het radioprogramma “Welingelichte Kringen” op ABC Radio. Tijdens het gesprek op 12 november 2023 behandelden panelleden Amanda Sheombar, Hugo Essed en Cor Pigot cruciale onderwerpen, waardoor waardevolle inzichten werden geboden in de inspanningen van de regering om de uitdagingen van het land aan te pakken en de samenleving te dienen.

De president sprak uitgebreid over de lopende gesprekken met vakbonden, waarbij maatregelen zoals aanpassingen in belastingschijven en verbeterde inning van belastingen werden aangekondigd. Hij benadrukte de toewijding van de regering om de samenleving te ondersteunen en de koopkracht te versterken, waarbij hij opriep tot eenheid en vertrouwen in de voorgestelde oplossingen.

Daarnaast werd de vooruitgang van Suriname in slechts drie jaar na een financiële crisis besproken. De president liet de uitdagingen met betrekking tot het IMF, sociale programma’s en belastinghervormingen doorschemeren. Hij benadrukte ook de noodzaak van versterkte capaciteiten en een effectievere uitvoering van sociaal beleid.

Panellid Hugo Essed bracht zorgen over illegale drugssmokkel en de veiligheid van burgers ter sprake. De president erkende de noodzaak van veiligheid voor alle burgers en besprak lopende hervormingen binnen de veiligheidsdiensten, waarbij hij aangaf dat veiligheid een topprioriteit is in het regeringsbeleid.

Op vragen over de relatie met China en de voortgang van de schuldherschikking gaf president Santokhi aan dat er overlegmomenten plaatsvinden en dat er hoop is op een oplossing. De regering is vastbesloten om financiële stabiliteit te behouden.

De president veroordeelde sterk pogingen om etniciteit te benutten en benadrukte de kracht van nationale eenheid, waarbij hij opriep tot solidariteit onder alle Surinamers. Hij benadrukte het belang van samenwerken in een diverse samenleving.

Ook kwamen de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de politie en het DNA-gebouw ter sprake. De president legde uit hoe deze projecten de werkomstandigheden van de politie zouden verbeteren en het parlement efficiënter zouden maken. Hij verwees naar een naderende missie van UNESCO om ervoor te zorgen dat het project van de bouw van het DNA-gebouw correct wordt uitgevoerd.

Presidentiële commissies werden genoemd als effectieve middelen om kwesties aan te pakken waar ministeries tekortschieten. De president benadrukte de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en het belang van het afwachten van de uitspraak in het 8 december proces.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi benadrukt inspanningen en uitdagingen in radiogesprek