zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi benadrukt gedeelde toekomst met Nederland

lees ook ...

Politie belooft strenger optreden tegen overtreders bosprodu...

De politie kondigt aan strenger op te treden tegen vrachtvervoerders die zich niet houden aan de regelgeving voor het vervoer van bosproducten, zoals vastgelegd in de beschikking "Vervoer Bosproducten...

Tijdens de viering van Koningsdag heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een oproep gedaan tot verdere samenwerking tussen Suriname en Nederland. In een bijeenkomst op de residentie van de Nederlandse ambassadeur Walter Oostelbos, sprak president Santokhi over de bijzondere relatie tussen beide landen, die gebaseerd is op gedeelde geschiedenis en waarden.

Sinds het aantreden van zijn regering heeft president Santokhi zich ingezet om de betrekkingen tussen Suriname en Nederland te herstellen. Hij benadrukte dat de toekomst van het Surinaamse volk en Nederland gedeeld is en riep Nederlandse investeerders op om naar Suriname te komen om verdere inhoud te geven aan deze relatie.

Tijdens de bijeenkomst feliciteerde president Santokhi koning Willem-Alexander met zijn verjaardag, die aanleiding geeft tot de viering van Koningsdag. Aanwezig waren onder andere Dew Sharman, ondervoorzitter van De Nationale Assemblee, parlementariërs, ministers, het Corps Diplomatique en vertegenwoordigers van hoge staatsorganen.

President Santokhi benadrukte de veelomvattende en diepgewortelde relatie tussen beide landen en erkende het pijnlijke slavernijverleden dat hen verbindt. Hij onderstreepte het belang van gerechtigheid en het erkennen van de waarheid omtrent dit verleden voor het versterken van de relatie.

De president sprak zijn vertrouwen uit in verdere samenwerking op verschillende terreinen, waaronder de bestrijding van klimaatverandering, de bescherming van Suriname’s tropisch regenwoud, en de ontwikkeling van sectoren zoals landbouw, mijnbouw en toerisme. Hij gelooft dat door nauwe samenwerking deze uitdagingen effectiever aangepakt kunnen worden, wat een veiligere toekomst voor beide landen en hun volkeren waarborgt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi benadrukt gedeelde toekomst met Nederland