donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bemoedigt Cubaanse studenten

lees ook ...

Instaprekening van De Surinaamsche Bank

De Surinaamsche Bank introduceerde vrijdag jongstleden een nieuw product, namelijk de DSB instaprekening. Het is een nieuwe dienst. Dit moet financiële inclusie bevorderen bij elke Surinamer door toeg...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens zijn bezoek aan Cuba een grote groep Surinaamse studenten die daar studeren, aangemoedigd om te blijven streven naar het beste en steeds door te zetten ondanks de uitdagingen.

Het staatshoofd informeerde de studenten ook over de meest recente ontwikkelingen in eigen land en presenteerde een overzicht van het gevoerde beleid en de voornemens van de komende tijd. Voorts had de president oor voor de aandachtspunten en voorstellen van de Surinaamse studentengemeenschap. Hij bemoedigde de studenten om niet op te geven en naast inzet ook de kracht van de Almachtige aan te roepen.

Het luchtig en openhartig gesprek vond plaats op de Surinaamse ambassade in Havana, Cuba. Het staatshoofd is samen met Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) op werkbezoek in het kader van het G77+China summit dat wordt gehouden in Cuba.

In zijn inleiding gaf de president aan zelf ook ver van huis te zijn geweest voor het volgen van een opleiding tot politieofficier. Hij gaf aan bekend te zijn met de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Tegelijkertijd stelde het staatshoofd ook dat de uitdagingen en probleempunten van de huidige tijd volledig anders zijn.

Op Cuba vertoeven momenteel enkele tientallen studenten waarvan de meesten medicijnen studeren. Na de toespraak van de president brachten de studenten dringende aandachtspunten naar voren. Gebrek aan nutriëntrijke voedingsmiddelen en medicamenten zijn de voornaamste problemen. Voorts werd bezorgdheid geuit over de financiële voorzieningen via, onder andere de Nationale Ontwikkelings Bank (NOB).

De studenten gaven verder aan dat de situatie in Cuba hen een bron van karaktersterkte verschaft. Zij zullen vooral positief blijven en hebben meer waardering voor het eigen in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bemoedigt Cubaanse studenten