donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi belooft steun voor groei van universiteit

lees ook ...

Krin Tifi project

Vrijdag jongstleden is er een Krin Tifi programma uitgevoerd in de Tandartsen poli van Henderson in Paramaribo-Noord, waarbij 55 burgers voor SRD.200,- een tandheelkundige behandeling konden ondergaan...

Tijdens de 55ste Dies Natalis van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) op woensdag 1 november 2023 in de Centrumkerk, benadrukte president Chandrikapersad Santokhi het belang van de universiteit in de gemeenschap en beloofde hij steun voor verdere groei. In haar Dies Natalis rede gaf Shanti Venetiaan, voorzitter van het bestuur van de universiteit, aan dat de kernpunten uit eerdere beleidsplannen nog steeds relevant zijn voor het strategisch beleidsplan 2023-2025.

Ze benadrukte dat de verdere professionalisering van de organisatie essentieel is voor de implementatie van deze punten. Dit omvat onder andere het optimaal benutten van nieuwe ICT-technologie voor dienstverlening en het genereren van inkomsten voor investeringen.

President Santokhi benadrukte dat de universiteit in haar 55-jarig bestaan veel uitdagingen heeft overwonnen en een cruciale bijdrage heeft geleverd aan de maatschappelijke ontwikkeling. Hij bevestigde dat het vertrouwen dat 55 jaar geleden door de Staten van Suriname werd gesteld, niet beschaamd is.

De regering onderzoekt via de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur hoe het onderwijs en de wetenschapsbeoefening verder gestimuleerd kunnen worden. Ook werkt de regering aan het aantrekken van financiële middelen om de campus te verbeteren.

President Santokhi verwacht van wetenschappers en afgestudeerden dat zij, vooral in moeilijke tijden, de weg wijzen naar een glorievolle toekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi belooft steun voor groei van universiteit