zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi belooft steun aan loontrekkers tijdens economische hervormingen

lees ook ...

Fataal verkeersongeval eist leven van moeder en zoon

Vanmorgen heeft een tragisch verkeersongeval aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg het leven geëist van een moeder, Charlene D. (31), en haar 5-jarige zoon. Het incident vond plaats toen de autobestuurde...

Op de Dag van de Arbeid heeft president Chandrikapersad Santokhi zijn waardering uitgesproken voor de toewijding van de arbeidersklasse van Suriname. In een toespraak benadrukte hij de cruciale rol die loontrekkers spelen in de economie, vooral gezien de economische uitdagingen waar het land momenteel doorheen gaat.

De president keek terug op een periode van economische neergang die vooral de loontrekkers had getroffen, met dalende koopkracht en trage loonstijgingen. Ondanks deze moeilijkheden bleven de arbeiders standvastig hun werk doen en bijdragen aan de veerkracht van het land. President Santokhi prees hun toewijding en vastberadenheid, evenals de inzet van hun vakorganisaties.

Hij erkende ook de hoge sociale prijs die loontrekkers hebben betaald als gevolg van de noodzakelijke hervormingsmaatregelen voor economisch herstel. De regering is zich volledig bewust van deze offers en streeft naar een rechtvaardig en welvarend Suriname voor alle burgers.

Om de loontrekkers te ondersteunen, kondigde de president aan dat de regering tegemoetkomingen zal bieden aan huishoudens met een stroomverbruik tot en met 900 kWh per maand. Daarnaast zullen kleine- en middelgrote ondernemingen ondersteuning ontvangen en zal de belastingdienst belastingkorting geven op niet-huishoudelijk verbruik.

President Santokhi benadrukte dat de regering een luisterend oor heeft voor de vakbeweging en samen wil werken aan verbeteringen voor de arbeidende klasse. Hij wees ook op de recente verhoging van het algemeen minimumuurloon en moedigde minimumloonverdieners aan om hun vaardigheden te verbeteren voor een betere compensatie.

Tot slot riep de president zowel werkgevers als werknemers op tot solidariteit en samenwerking met de overheid om gezamenlijk te werken aan een eerlijke en inclusieve arbeidsmarkt waarin de belangen van eenieder worden behartigd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi belooft steun aan loontrekkers tijdens economische hervormingen