vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi belooft steun aan Haïtiaanse kerkgemeenschappen

lees ook ...

Kabinet VP geeft twee GLO scholen Kabalebo brood en sap

Leerlingen van twee GLO scholen in het bestuursressort Kabalebo, krijgen dagelijks een belegd broodje en flesje sap op school. Dit project wordt gefinancierd door het kabinet van de Vice-President. ...

President Santokhi heeft op zondag 26 maart 2023 een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen. Het staatshoofd heeft samen met belangenbehartigingsorganisatie ‘Team Haïti’ onder leiding van ondernemer Jean “Saya” Mixon de gemeenten Dieu La Profesi, Englise Baptiste, Gemeente Nazarene en Gemeente Levenswater bezocht.

De president riep de kerkgemeenschappen op om eenheid, verbroedering en samenwerking te tonen om de uitdagingen waar de bevolking mee te maken heeft, te overwinnen. Het staatshoofd heeft de belangenbehartigingsorganisatie gevraagd om de Haïtianen te registreren die in aanmerking willen komen voor grond om aan landbouw te doen of een woning willen opzetten. De organisatie moet de procedures hiervoor duidelijk maken voor de mensen en de stappen om in aanmerking te komen voor de 7% woningbouwfinanciering communiceren naar de gemeenschap.

Enkele aanwezigen tijdens het bezoek van president Santokhi. Foto: Kabinet van de President

Saya heeft de aandacht van het staatshoofd gevraagd voor de gemeenschap, hen persoonlijk te benaderen en meer met hen communiceren. De ondernemer gelooft in de president en wil rust in de gemeenschap zien. President Santokhi heeft de Haïtiaanse gemeenschap geïnformeerd over de faciliteiten die voor hen worden gecreëerd om te wonen en werken in Suriname.

De groep is ook geïnformeerd over de distributie van voedselpakketten en de SRD 1.800 sociale steun. President Santokhi heeft de regering’s inzet voor training en begeleiding van jongeren aangehaald. Hij stelt dat de regering de input van iedereen zal meenemen om Suriname weer gezond en leefbaar te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi belooft steun aan Haïtiaanse kerkgemeenschappen