maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi belooft Media Collectief verbetering communicatie

lees ook ...

Franse delegatie bezoekt Openbaar Ministerie

Waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh, heeft woensdag 22 maart een Franse delegatie op het parket ontvangen. De delegatie bestond uit Nicolas de Lacoste, de Franse ambassadeur, de "Depu...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een vruchtbaar gesprek gevoerd met vertegenwoordigers van het Media Collectief. Deze bespreking heeft zaterdag plaatsgevonden op het Kabinet van de President. De verschillende punten die het Collectief heeft vervat in zijn protestbrief dat enkele weken geleden aan het staatshoofd was aangeboden zijn, volgens Santokhi, de afgelopen periode besproken in regeringsverband en zullen ze doorgevoerd worden.

Er wordt aan gewerkt om zo min mogelijk lange inleidingen te houden tijdens persconferenties, het vraag-antwoord systeem wordt geïmplementeerd en dat ministers meer toegankelijk zijn voor de media. Tijdens de bespreking zaten ook aan minister Albert Ramdin, directeur van de Communicatiedienst Suriname (CDS), Alven Roosveld, en de adviseurs van de president Stanley Dijksteel, Winston Leckie en Henna Draaibaar.

Tijdens het onderhoud is ook naar voren gekomen dat de onlangs gehouden persconferentie over de National Risk Assessment (NRA) een test case was, waarbij er geen lang betoog is gehouden door de president en het vraag-antwoordsysteem werd gehanteerd tijdens de persconferentie. De vraagstelling van journalisten was ook on point en hebben mediahuizen vooraf een fact sheet opgestuurd gekregen waardoor journalisten voorbereid waren op de persconferentie. Santokhi zegt dat deze aanpak in de toekomst gehanteerd zal worden.

De commissie Srefidensi-viering houdt maandag een persconferentie, dan zal blijken of de veranderingen worden doorgezet. Het staatshoofd liet weten het belangrijk te vinden dat de communicatie verbeterd wordt. Hij constateert dat er veel positieve dingen gedaan worden door de regering die hij niet terugziet in de media, omdat de regering zelf tekortschiet met betrekking tot informatieverschaffing. President Santokhi heeft ook voorgesteld om op gezette tijden informele informatiesessies met journalisten te houden als er een belangrijke issue of ontwikkeling speelt.

Tijdens de bespreking is eveneens gesproken over het accrediteren van mediahuizen en journalisten voor het verslaan van regeringsactiviteiten. In dat kader komt er een werkgroep met vertegenwoordigers van de regering, Media Collectief, Surinaamse Verenging van Journalisten en de mediahuizen die gaat werken aan het opstellen van de regels en voorwaarden die zullen gelden bij accreditatie. Het is de bedoeling dat de regering eens in de vier maanden, overleg voert met het Collectief.

Momenteel werkt de regering aan het ontwikkelen van een mediastrategie die met inhang van 1 januari 2022 zal worden uitgevoerd, met de bedoeling dat de communicatie vanuit de regering naar de media en samenleving toe zal worden verbeterd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi belooft Media Collectief verbetering communicatie