zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
4
(2)

President Santokhi: “Begin goede samenwerking VS en Caricom”

lees ook ...

Bordo gepakt, Bouterse next?

  Desi Bouterse is in hoger beroep veroordeeld tot de eerder gevonniste 20 jaar gevangenisstraf. Directe in hechtenis neming werd niet geeisd door de rechters, omdat zij vonden dat er niet gen...

In Washington DC heeft president Chandrikapersad Santokhi die er vertoeft in de hoedanigheid van Caricom-voorzitter, namens de leden van de Caricom gesprekken gevoerd met de vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika (VS), Kamala Harris binnen het Action Committee of Caribbean Leaders. De aanwezige leiders zijn de vertegenwoordigers van de comités die zich buigen over de drie gebieden, energiezekerheid, financiële ondersteuning en voedselzekerheid.

President Irfaan Ali is mede-voorzitter van het comité over voedselveiligheid, premier Mia Mottley van Barbados is mede-voorzitter van het comité voor financiële ondersteuning en Keith Rowley van Trinidad & Tobago maakt deel uit van het comité over energieveiligheid. Het staatshoofd benadrukte dat dit slechts het begin is van een goede samenwerking met de VS.

Op de agenda stond het komen tot een samenwerking met de VS op de drie bovengenoemde gebieden. “Voedselzekerheid, energiezekerheid en toegang tot financiering zijn intrinsiek verbonden met het multidimensionale karakter van veiligheid. Ontwikkeling en veiligheid, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De rol van de VS, als onze partner en bondgenoot, bij het aanpakken van bedreigingen voor de veiligheid in de breedste zin van het woord, mag niet worden onderschat.” President Santokhi onderstreepte het belang van voortdurende dialoog met de Amerikaanse regering, met als doel om adequate follow-up mechanismen in te voeren en bestaande te evalueren om zodoende na te gaan hoe verder.

“Het Caribisch gebied is toegewijd aan de eenheid die nodig is om te komen tot een sterkere regio.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Begin goede samenwerking VS en Caricom”