maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi begeleidt goedkeuring EBS jaarrekeningen

lees ook ...

Nieuwe looppad Domburg in gebruikgenomen

In samenwerking met lokale ondernemers heeft het ministerie van Openbare Werken (OW), een looppad aangelegd in Domburg. Het is nu veiliger van voetgangers om langs de Sir Winston Churchillweg te lopen...

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) op 25 juni 2024, zijn de jaarrekeningen van 2019 en 2020 behandeld en goedgekeurd. De directie en Raad van Commissarissen (RvC) hebben met de vertegenwoordiger van de aandeelhouder, president Chandrikapersad Santokhi, afgesproken om de opgebouwde achterstand in te halen voor eind 2025.

Tijdens de vergadering, geleid door de president, werd er overlegd met de accountants over de vastgestelde tijdlijn. Zij gaven een overzicht van de goedgekeurde jaarrekeningen en de geconstateerde uitdagingen, en bespraken de oorzaken van de opgelopen achterstand.

Het is afgesproken dat alle partijen zich zullen inspannen om de jaarrekeningen tijdig op te sturen en dat de accountant ongeveer drie maanden per verslag nodig zal hebben om de achterstand van 2021 tot en met 2024 in te halen.

Er werd verder gesproken over lopende kwesties en de overeenkomst met de Chief Technical Officer (CTO), Marcel Eindhoven, werd bekrachtigd. Deze overeenkomst was al goedgekeurd door de Raad van Ministers.

Eindhoven blijft nog enkele maanden aan als Technisch Directeur van de EBS, met een functionaris die met hem meeloopt om een soepele opvolging te garanderen. Tot slot werden de pijnpunten tussen de directie en de Raad van Commissarissen besproken en opgelost in aanwezigheid van de president.

De directie van de EBS presenteerde ook het boekwerk ‘Corporate Strategy 2022-2030’ aan de aandeelhouder, waarin de strategische plannen van het bedrijf tot 2030 zijn uiteengezet. De aandeelhouder verwacht positieve ontwikkelingen bij de EBS.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi begeleidt goedkeuring EBS jaarrekeningen