zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi beëdigt Surinames ambassadeur voor China

lees ook ...

Vier belastingambtenaren bekronen studie met diploma junior ...

Op dinsdag 28 februari 2024 ontvingen vier belastingambtenaren hun diploma als junior controleambtenaar, na succesvolle afronding van een uitgebreid opleidingsprogramma. Dit programma omvatte grondige...

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag Pick Fung Chong beëdigd als de nieuwe Surinaamse buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor de Volksrepubliek China. Tijdens deze plechtigheid stond het staatshoofd stil bij de relatie tussen Suriname en China. Hij wees de ambassadeur ook op de taak welke haar wachten staat.

Volgens de president zal de diplomaat een diplomatie moeten voeren die betrouwbaar, voorspelbaar en innovatief is. “Van u wordt ook verwacht, diepgaande analyses van politieke en economische ontwikkelingen, in het land van accreditatie te maken en daarvan tijdige signalering te geven, zodat door de regering adequaat daarop kan worden ingespeeld,” zei Santokhi.

Voor het staatshoofd is het ook van groot belang dat de inzichten van de regering met betrekking tot regionale en mondiale vraagstukken, die gerelateerd zijn aan de ontwikkeling van Suriname, op de juiste wijze worden geëntameerd. Verder merkte hij op dat de samenwerking tussen Paramaribo en Beijing onder meer gericht is op het voortdurend verdiepen van politieke dialoog.

Santokhi legde ook de nadruk op het intensiveren van wederzijdse voordelige banden op gebieden zoals handel, economie en de humanitaire relatie, waarmee het fundament van vriendschap en partnerschap wordt benadrukt. Volgens het staatshoofd vinden de onderhandelingen met de Volksrepubliek China in een constructieve sfeer plaats, gebaseerd op de vriendschappelijke en historische banden tussen de beide landen.

Het is een voorrecht, eer en een nobele taak om beedigd te worden tot Surinames ambassadeur voor de Volksrepubliek China, zei ambassadeur Chong. In haar toespraak merkte ze op dat zij zich beijveren voor het verder bestendigen van de relatie, waarbij de politieke en economische belangen van Suriname centraal zullen staan.

De ondersteuning van China in het herstel van Suriname is volgens haar van cruciaal belang. Zij wil als diplomaat – met de ondersteuning van de regering, overheid en private sector – een wezenlijke bijdrage leveren in het ontwikkelingsproces van Suriname in het algemeen en de Surinaamse burgers in het bijzonder. De nieuwe ambassadeur garandeerde ook te zullen bijdragen aan het uitvoeren van de strategische coöperatieve samenwerking en het versterken van het politieke vertrouwen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beëdigt Surinames ambassadeur voor China