vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi beëdigt nieuwe procureur-generaal en leden Hof van Justitie

lees ook ...

Waarnemend president Brunswijk: Regering geeft zwakke huisho...

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft aangekondigd dat de koopkrachtversterking van SRD 1800 in de nabije toekomst zal worden verhoogd, omdat dit bedrag niet langer toereikend is. De verhoging z...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in het presidentieel paleis de beëdiging uitgevoerd van mr. Garcia Paragsingh tot procureur-generaal, in aanwezigheid van zijn regeerteam. Gedurende ruim twee jaar heeft zij met succes waargenomen in deze functie. Tijdens dezelfde ceremonie legde plaatsvervangend rechter Eric Rudge de eed af als nieuw lid van het Hof van Justitie (HvJ), en jurist Cynthia Klein-Jules werd ingezworen als plaatsvervangend lid van het HvJ.

Deze aanstellingen versterken de rechterlijke macht in het land. Voor  Paragsingh is deze functie niet vreemd terrein, aangezien zij sinds 13 april 2021 belast was met waarnemingstaken binnen het Hof van Justitie. Deze ervaring wekt vertrouwen in haar vermogen om haar rol met professionaliteit en onafhankelijkheid te vervullen.

President Santokhi benadrukte dat zijn streven als president is om de rechterlijke macht, zowel de zittende als de staande magistratuur, te versterken en te ondersteunen. De beëdiging van de procureur-generaal draagt bij aan de verdere versterking van de rechtstaat in Suriname.

Het invullen van posities binnen het Hof van Justitie is evenmin een eenvoudige taak. Leden van het HvJ moeten niet alleen deskundigheid in recht bezitten, maar ook inzicht hebben in de samenleving en integer en onbesproken gedrag vertonen. Deze kwaliteiten zijn essentieel voor een effectieve rechterlijke macht.

“Ik ben ervan overtuigd dat de beëdigde leden ook in deze hoedanigheid uitstekende prestaties zullen leveren en het vertrouwen in de rechterlijke macht, zowel nationaal als internationaal, hoog zullen houden”, aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beëdigt nieuwe procureur-generaal en leden Hof van Justitie