vrijdag 19 april 2024
33 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
3
(1)

President Santokhi beëdigt nieuwe ministers

lees ook ...

Surinaamse inzamelingsactie: SRD 1,5 miljoen voor Palestina ...

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse aken (Biza), deelt zijn vreugde over de snelle en indrukwekkende reactie van de Surinaamse bevolking op een inzamelingsactie ten behoeve van Gaza. Binnen s...

Met de benoeming van twee nieuwe ministers voor de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), is de Surinaamse regering weer compleet. Ambassadeur Henry Ori zal leiding geven aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, terwijl universiteitsdocent Marciano Dasai minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu wordt.

Beide kandidaten zijn voorgedragen door de VHP, nadat de NPS, die eerder deze posten bezette, uit de coalitie was gestapt. Op 2 mei 2023 werden de nieuwe ministers beëdigd door president Chandrikapersad Santokhi op het presidentieel paleis.

Tijdens de inauguratie blikte President Santokhi terug op de eerste helft van zijn ambtstermijn en beloofde hij dat het beleid in de tweede helft effectiever en resultaatgerichter zal zijn, met empathie voor de samenleving als belangrijk onderdeel. De hoogste prioriteit is het verlichten van de lasten van de samenleving, aldus de president.

Minister Ori zal zich inzetten om ervoor te zorgen dat Surinaamse jongeren goed onderwijs krijgen, zodat ze klaar zijn om ons land te vertegenwoordigen in de olie- en gasindustrie. De president verwacht ook dat de nieuwe minister een actief cultuurbeleid zal voeren om de staatskas via deze sector aan te vullen. Ori zal zich inzetten om het doorstromingssysteem van het basisonderwijs te verbeteren en het wettelijk kader rond basic education improvement op orde te krijgen.

Minister Dasai van ROM zal in samenwerking met andere ministeries het ruimtelijk ordeningsbeleid versneld uitvoeren, zoals het opstellen van bestemmingsplannen voor wonen, industrie en andere sectoren, en het verbeteren van het klimaat- en milieubeleid. De president verwacht dat Suriname een belangrijke bijdrage zal leveren aan de wereldwijde milieudiscussie en het klimaatbeleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beëdigt nieuwe ministers