woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
3
(1)

President Santokhi beëdigt nieuwe ministers

lees ook ...

Nederlandse sporters bereiden zich voor op olympische spelen...

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur, en Nederlandse sporters zijn intensief bezig met hun voorbereidingen voor dit prestigieuze evenement. Het televisieprogramma "Mijn Olympische Droom" ...

Met de benoeming van twee nieuwe ministers voor de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), is de Surinaamse regering weer compleet. Ambassadeur Henry Ori zal leiding geven aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, terwijl universiteitsdocent Marciano Dasai minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu wordt.

Beide kandidaten zijn voorgedragen door de VHP, nadat de NPS, die eerder deze posten bezette, uit de coalitie was gestapt. Op 2 mei 2023 werden de nieuwe ministers beëdigd door president Chandrikapersad Santokhi op het presidentieel paleis.

Tijdens de inauguratie blikte President Santokhi terug op de eerste helft van zijn ambtstermijn en beloofde hij dat het beleid in de tweede helft effectiever en resultaatgerichter zal zijn, met empathie voor de samenleving als belangrijk onderdeel. De hoogste prioriteit is het verlichten van de lasten van de samenleving, aldus de president.

Minister Ori zal zich inzetten om ervoor te zorgen dat Surinaamse jongeren goed onderwijs krijgen, zodat ze klaar zijn om ons land te vertegenwoordigen in de olie- en gasindustrie. De president verwacht ook dat de nieuwe minister een actief cultuurbeleid zal voeren om de staatskas via deze sector aan te vullen. Ori zal zich inzetten om het doorstromingssysteem van het basisonderwijs te verbeteren en het wettelijk kader rond basic education improvement op orde te krijgen.

Minister Dasai van ROM zal in samenwerking met andere ministeries het ruimtelijk ordeningsbeleid versneld uitvoeren, zoals het opstellen van bestemmingsplannen voor wonen, industrie en andere sectoren, en het verbeteren van het klimaat- en milieubeleid. De president verwacht dat Suriname een belangrijke bijdrage zal leveren aan de wereldwijde milieudiscussie en het klimaatbeleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beëdigt nieuwe ministers