zaterdag 20 april 2024
26 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi beëdigt ambassadeurs voor Amerika en Israël

lees ook ...

China scheldt oude schulden van Suriname kwijt na succesvol ...

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch nive...

Stevanus Noordzee en Marten Schalkwijk zijn maandag door president Chandrikapersad Santokhi beëdigd. Noordzee zal de Republiek Suriname  vertegenwoordigen bij de staat Israël en resideren in Paramaribo, en  Schalkwijk, die zal Suriname vertegenwoordigen bij de Verenigde Staten van Amerika met residentie Washington DC. De beëdiging vond plaats op het Kabinet van de President. De ambassadeurs zijn verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de idealen van de Surinaamse Republiek.

Volgens president Santokhi blijft de Verenigde Staten één van de belangrijkste handelspartners van ons land. Suriname biedt als opkomende economie, de zogeheten ‘emerging market’, nieuwe mogelijkheden voor export en investeringen. De voornaamste taak van de ambassadeur in Washington DC is het verder herstellen van de politieke relatie met de VS.

Het staatshoofd gaf verder aan dat de samenwerking op bilateraal niveau tussen Suriname en de VS traditioneel sterk is in de bestrijding van grensoverschrijdende georganiseerde misdaad, waaronder drugs-en mensenhandel en anti-money laundering. Daarnaast is een intensieve samenwerkingsrelatie tussen de wederzijdse legers en veiligheidsinstituten ook van belang.

In tegenstelling tot de VS, zal de relatie tussen Suriname en Israël op alle samenwerkingsgebieden verder uitgediept worden. Deze samenwerking dateert van februari 1976 en vindt haar beslag binnen diverse sectoren, namelijk de capaciteitsversterking, gezondheidszorg, agro-industrie, investeringen en business-to-business.

President Santokhi geeft aan dat ambassadeur Noordzee ervoor zal zorgen dat de bilaterale banden met Israël verbreed zullen worden. Het staatshoofd verwacht dat de niet-residerende ambassadeur intensief contact onderhoudt met relevante autoriteiten in het land van accreditatie. “Van u wordt ook verwacht, dat u op de hoogte blijft van de ontwikkeling in het Midden-Oosten, en tijdig daarvan rapporteert,” zei de president.

Beide ambassadeurs gaven in hun dankwoord aan zeer erkentelijk te zijn met de keuze en het gestelde vertrouwen dat de regering-Santokhi in hen gesteld heeft. Ambassadeur Schalkwijk zal zich inzetten om de samenwerking tussen Suriname en de VS op het gebied van handel en export te verbeteren en verbreiden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beëdigt ambassadeurs voor Amerika en Israël