zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi beëdigd leden Centraal Hoofdstembureau

lees ook ...

Braziliaans patrouillevaartuig bezoekt Suriname

Het patrouillevaartuig van de Braziliaanse Marine, de IGUATEMI, is de Surinaamse wateren binnengevaren. Dit bezoek vindt plaats in het kader van de bilaterale samenwerking tussen de ministeries van De...

President Chandrikapersad Santokhi  beëdigde vandaag 03 februari,18 personen tot lid van het Centraal Hoofdstembureau Suriname(CHS). De President zei in zijn toespraak aan de nieuwe leden dat de regering het deugdelijk functioneren van een democratische staat fundamenteel stelt als voorwaarde van goed bestuur. “Tegen de achtergrond van de eed die u hebt afgelegd vraag ik u om in het belang van het tot uiting komen van de soevereine wil van Suriname, tot absolute eerbiediging van de politieke democratie, maar ook tot eerbiediging van de grondwet en organieke wetten die daarop zijn gebaseerd.” Het staatshoofd feliciteerde vervolgens de nieuwe leden met hun aanstelling.

Het Staatshoofd gaf aan dat het CHS een belangrijk orgaan is, dat centraal staat in het proces van de burger om zich verkiesbaar te stellen en voor de beleving van de actieve en passieve democratie. “Het CHS geeft uitvoering aan het grondwettelijke recht van burgers om politieke organisaties op te richten en deel te nemen aan de verkiezingen door zorg te dragen voor de registratie en kandidaatstelling van de partijen. Het CHS controleert daarbij of de politieke organisaties daadwerkelijk voldoen aan de democratische principes die wij in ons land hoog in het vaandel hebben.” Zo zei de President

De president stelde tijdens zijn toespraak ook aan de orde dat er in de nabije toekomst nagegaan dient te worden in hoeverre de kiesregeling nog houdbaar is in de huidige maatschappij.

De personen die beedigd zijn op 3 februari zijn: Lilawatie Ragoebier in de functie van voorzitter, en Wendy Jap-A-Joe in de functie van plaatsvervangend voorzitter. De overige leden zijn; Sarswatie Van der Hoef – Ramlagansing, Raymond Landburg, Mohamed Rostamkhan, Anenda Veldman, Dew Perkash Jaddoe, Delano Landvreugd, Muriel Held, Stanley Betterson, Rugia Bergraaf, Robert Soentik, Robby Raghoe, Lourencina Adams, Johannes Aviankoi, Gilbert van Lierop, Mohammed Guman en Arunkoemar Hardien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beëdigd leden Centraal Hoofdstembureau