donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi beëdigt ambassadeurs

lees ook ...

President Peña Palacios ontvangt geloofsbrieven van Surinaam...

In een ceremoniële setting heeft Angeladebie Ramkisoen, als niet-residerende ambassadeur van de Republiek Suriname, haar geloofsbrieven overhandigd aan President Santiago Peña Palacios van de Republie...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 18 januari jongstleden op het presidentieel paleis drie diplomaten beëdigd tot buitengewoon en gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Suriname. Angeladebie Ramkisoen zal in de Federatieve Republiek Brazilië fungeren als ambassadeur, Liselle Blankendal in de Coöperatieve Republiek Guyana en Gilbert van Lierop in het koninkrijk België.

De president benadrukte in zijn toespraak de strategische prioriteiten van de verschillende landen in hun relatie met Suriname. Voor de relatie met Brazilië geldt als prioriteitsacties het aangaan van strategische allianties op het gebied van olie -en gasverwerking, elektriciteit, marktuitbreiding, capaciteitsversterking, de verwerkingsindustrie en de gezamenlijke aanpak van de grensoverschrijdende criminaliteit.

De prioriteiten in het beleid met Guyana zijn vervat in het oprichtingsdocument van de Strategic Dialogue and Coorporation platform. Suriname en Guyana moeten als toekomstige oliestaten gezamenlijk optrekken om het maximale te halen uit deze hulpbron en moeten markten aanboren om hun productieniveau te verhogen.

De prioriteit in het beleid met België, is het binnenkrijgen van foreign direct investment zowel uit België als de Europese Unie, alsook het begeleiden van het proces binnen de Europese Unie voor Visa Waiver. In België is het hoofdkantoor van de EU wat de derde grootste economie is van de wereld naast China en de Verenigde staten. Het is de bedoeling dat bij de samenwerkingen wordt benadrukt wat Suriname te bieden heeft als business partner.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beëdigt ambassadeurs