donderdag 25 april 2024
25 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi beëdigt ambassadeurs

lees ook ...

“Oema foe Sranan” 30 april in TBL Cinema

In september 1978 kwam de film “Oema foe Sranan uit” in Nederland. Het is de eerste documentaire over Suriname waarin Sranantongo wordt gesproken. Deze film volgt vier Surinaamse vrouwen namelijk Jett...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 17 oktober 2022 op het presidentieel paleis, Erick Moertabat en Reita Joemrati repectievelijk beëdigd tot buitengewoon ambassadeur van Suriname in Indonesië en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in Marokko.

Aan ambassadeur Moertabat gaf het staatshoofd aan dat er reeds langer dan vier decennia formele bilaterale banden worden onderhouden met de Republiek Indonesië. Beide landen zijn het erover eens dat mondiale vraagstukken gezamenlijke aanpak behoeven, die de basis zijn van multilateralisme, solidariteit en partnerschap. Dit zal ook de mening zijn van ons staatshoofd als CARICOM-voorzitter op de 17e staatshoofden vergadering van de G-20 dit jaar in Bali.

Aan ambassadeur Reita Joemrati werd eveneens gevraagd diepgang te geven aan het partnerschap alsook ondersteuning van het realiseren van nationale ontwikkelingsdoelen met Marokko. President Santokhi wenste de ambassadeurs succes toe en sprak de hoop uit dat ze Suriname op een waardige wijze zullen vertegenwoordigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi beëdigt ambassadeurs