zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi bedankt diaspora voor geldinzameling

lees ook ...

Auto in brand gevlogen

Een voertuig is door tot nog toe onbekende reden in de vroege ochtend van woensdag 28 september in de garage van een woning aan de Plaats Vleetstraat in het district Nickerie totaal afgebrand. De p...

Er was op 17 juni een Online Event georganiseerd door de Nederlandse organisatie:’Dat Ding van Ons’ waarover in de Culturu een artikel staat. Dit event was georganiseerd om geld op te halen om Suriname uit code zwart te halen. Code Zwart geeft aan dat ziekenhuizen geen opnamecapaciteit meer hebben op de Intensive Care Afdeling. Het event is op Youtube te bezichtigen en heeft als titel:’Laat Suriname Ademen’ President Santokhi sprak in een verklaring zijn dank hiervoor uit. Hieronder de verklaring van de President.

“Ik ben bijzonder ingenomen met het mooie gebaar van de diaspora, namelijk: Geldinzamelings-evenement: ‘Laat Suriname Ademen’. Ik dank ‘Dat Ding van Ons’, die samen met ‘Kwaku’ en andere organisaties, de handen ineengeslagen hebben, om Suriname te helpen om uit code paars te komen. Een speciale dank aan Jorgen Raymann voor het nemen van dit initiatief. Voorts mijn dank aan de gehele diaspora, voor de steun en inspanningen om samen het Coronavirus aan te vechten, en we gaan dit samen overwinnen. De cijfers van de Covid-19 gevallen, die ik elke dag voorgeschoteld krijg, raken mij tot in mijn hart.

We gaan door een moeilijke periode.  Veel verdriet bij de nabestaanden en er wordt ongelofelijk veel gevraagd van ons zorgsysteem. Daarom waardeer ik dit soort lichtpuntjes: Surinamers in de diaspora die zich net zoals wij, nauw verbonden voelen met ons prachtig Suriname. Ik dank ook de Nederlandse regering en haar bevolking voor het ruimhartige gebaar, dat gemaakt is naar Suriname en haar inwoners. Maar als land, moeten we het ook zelf doen! Daarom roep ik hierbij de samenleving nogmaals op: ‘Laat je vaccineren, go tek a spoiti’. Wees deel van de oplossing, en houd je aan de geldende Covid-19 maatregelen.”

Tot zover de verklaring van President Santokhi betreffende het donatieproject van ‘Dat Ding van Ons’.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi bedankt diaspora voor geldinzameling