donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi arriveert in Saoedi-Arabië voor Caricom-top

lees ook ...

Doksenclub rechtszaak: Van Den Bergh vertelt zijn verhaal Li...

Morgen, vrijdag 1 december, doet Gerard van den Bergh een boekje open over de perikelen waarin hij terecht is gekomen. Er lopen diverse rechtszaken waarbij de tegenpartij de Staat is alsook Kirpala...

Veertien regeringsleiders van het Caribisch gebied zijn voor het eerst bijeengekomen in Saoedi-Arabië voor de Caricom-Saoedi-Arabië Summit, die op 16 en 17 november in Riyad wordt gehouden. De bijeenkomst markeert een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen de twee regio’s. President Chandrikapersad Santokhi van Suriname arriveerde op woensdag 15 november in Riyad, vergezeld door een delegatie.

De top belooft een diepgaande verkenning van samenwerkingsmogelijkheden op verschillende gebieden, waaronder energie, landbouw, handel en investeringen. President Santokhi heeft een voorbereidend bilateraal gesprek gehad met Adel al-Jubeir, de minister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië. Het gesprek, dat in de werkkamer van de president in het Ritz Carlton Hotel plaatsvond, was constructief en vormde de basis voor bredere discussies tijdens de top.

De Caricom-Saoedi-Arabië Summit belooft niet alleen historisch te zijn, maar ook vruchtbare resultaten voort te brengen in de samenwerking tussen de Caribische regio en Saoedi-Arabië. De deelnemende landen zullen zich inzetten voor een verdieping van de bilaterale betrekkingen en gezamenlijke groei op diverse fronten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi arriveert in Saoedi-Arabië voor Caricom-top