vrijdag 29 maart 2024
29 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
5
(3)

President Santokhi: “Alle banden met Bissessur verbroken”

lees ook ...

Schietincident op feestje: militair raakt jongeman in buikst...

Op een feestje in Winti Wai heeft een militair, G.L. (36), zondag geschoten op N.K. (18), waarbij hij hem in de buikstreek raakte. De aanleiding was dat de man op zoek was naar zijn dochter en haar za...

Alle banden met Prenobe Bissessur zijn verbroken. Dit betekent dat hij vanaf maandag uit alle commissies is verwijderd en van alle andere functies is ontlast. Hij voert geen enkele werkzaamheid meer uit. Deze mededeling deed president Chandrikapersad Santokhi maandag in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens het staatshoofd is het contract met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) onrechtvaardig en onredelijk.

Deze mededeling houdt verder in dat Bissessur ook geen voorzitter meer zal zijn van de Deviezencommissie. De relatie tussen hem en de SLM is ook stopgezet. Hij is niet meer werkzaam op het Kabinet van de President.

Prenobe Bissessur. Beeld YouTube

Maandelijks zou Bissessur 17.500 euro ontvangen als consultant via zijn advocatenkantoor in Nederland bij de SLM. Er is al meer dan  120.000 euro voor hem gestort. “We bekijken de mogelijkheden hoe deze bedragen verhaald kunnen worden,” zei het staatshoofd.

Santokhi gaf verder aan dat de regering rust wil bij de SLM. “We willen duurzaam beleid hebben. We willen geen ruis hebben bij het personeel”, zei de president. Verder gaf hij aan dat de regering volledige transparantie wil.

“We willen ook goed overleg met de partners met wie we aan het onderhandelen zijn voor wat betreft nieuwe financiering met ook internationale bedrijven die bereid zijn vliegtuigen te leasen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Alle banden met Bissessur verbroken”