Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi: “Adhin is als verdachte aangemerkt”

Geplaatst

op

Ndp Assembleelid Adhin

President Chan Santokhi heeft in het parlement gezegd dat gewezen vicepresident en NDP-parlementariër Ashwin Adhin als verdachte is aangemerkt. Adhin is officieel gehoord en op basis daarvan en andere verklaringen is hij in verzekering gesteld.

De president deelde mee dat het gaat om strafbare feiten buiten de wet politieke ambtsdragers of gewezen ambtsdragers. Indien het om een ambtsmisdrijf gaat, zal het Openbaar Ministerie wel aankloppen bij het parlement. Volgens Santokhi gaat het om een commune aangelegenheid dus een strafbaar feit.

De NDP-parlementariër is vandaag opgehaald door de politie. Deze mededeling deed fractieleider Rabin Parmessar in het parlement. De NDP-fractie heeft besloten zich terug te trekken uit de zaal en zich te beraden.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) verduidelijkte dat Adhin vrijdag opgeroepen was voor verhoor, maar hij meldde zich niet aan. “Hij moest zich vandaag tussen 09.00 uur en 10.00 uur weer aanmelden, maar kwam niet opdagen. De politie heeft hem daarna opgespoord en aangehouden,” zei Amoksi in het parlement.

Culturu.com

 

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robb
dinsdag 17 november 2020 01:26

Los van de emoties mensen.!!!

Kan een gekozen volksvertegenwoordiger zomaar worden gearresteerd? In een rechtsstaat is er sprake van immuniteit. Dit moet eerst formeel worden ingetrokken. Voordat hij überhaupt kan worden vastgezet.
De Sheriff heeft de mond vol van rechtstaat. Dit is het zeker niet.
Stel je voor dat een volksvertegenwoordiger van de oppositie tijdens de vorige regering
was vastgezet. Nogmaals Los van de redenen en emoties. Het gaat om het principe. Wat dan?!

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen