maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “Adhin is als verdachte aangemerkt”

lees ook ...

Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname

Stichting Democratie en Media (SDM) in Amsterdam heeft door tussenkomst van Nederlandse journalisten met ervaring in Suriname besloten een fonds voor financiële steun aan journalisten in Suriname op t...

President Chan Santokhi heeft in het parlement gezegd dat gewezen vicepresident en NDP-parlementariër Ashwin Adhin als verdachte is aangemerkt. Adhin is officieel gehoord en op basis daarvan en andere verklaringen is hij in verzekering gesteld.

De president deelde mee dat het gaat om strafbare feiten buiten de wet politieke ambtsdragers of gewezen ambtsdragers. Indien het om een ambtsmisdrijf gaat, zal het Openbaar Ministerie wel aankloppen bij het parlement. Volgens Santokhi gaat het om een commune aangelegenheid dus een strafbaar feit.

De NDP-parlementariër is vandaag opgehaald door de politie. Deze mededeling deed fractieleider Rabin Parmessar in het parlement. De NDP-fractie heeft besloten zich terug te trekken uit de zaal en zich te beraden.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) verduidelijkte dat Adhin vrijdag opgeroepen was voor verhoor, maar hij meldde zich niet aan. “Hij moest zich vandaag tussen 09.00 uur en 10.00 uur weer aanmelden, maar kwam niet opdagen. De politie heeft hem daarna opgespoord en aangehouden,” zei Amoksi in het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Adhin is als verdachte aangemerkt”