donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi aanwezig bij oplevering gerehabiliteerde pompgemalen in Nickerie

lees ook ...

Twalufu Lo wenst erkenning van graman Banai

De Saamaka Twalufu Lo vraagt erkenning van Frans Banai als granman van de Saramaccaners (Saamaka). Hij werd op 26 augustus met ceremonieën en rituelen als grootopperhoofd der Saramaccaners aangesteld,...

Op 5 augustus 2023 werden de pompgemalen in Clarapolder en Nieuw Nickerie, na succesvolle rehabilitatie-inspanningen van het ministerie van Openbare Werken, feestelijk opgeleverd. President Chandrikapersad Santokhi en minister Riad Nurmohamed van OW waren aanwezig bij het evenement. De voltooiing van het project, dat SRD 3 miljoen kostte, zal een positieve impact hebben op de economische ontwikkeling van het district.

De rehabilitatie van het pompgemaal in Clarapolder zal de irrigatie van ongeveer 4000 hectare rijstvelden in de westelijke polders aanzienlijk vergemakkelijken, terwijl het gemoderniseerde pompgemaal in Nieuw Nickerie de afwatering van 320 hectare terrein zal versnellen. Met de naderende droge periode benadrukte Maheswar Badal, het districtshoofd van OW Nickerie, het belang van deze gemalen voor de boeren en hun irrigatiebehoeften.

President Santokhi onderstreepte in zijn toespraak dat een goede waterhuishouding van cruciaal belang is voor de landbouwproductie en de algehele economie van Nickerie. Hij benadrukte het engagement van de regering om economische stabiliteit en werkgelegenheid te bevorderen.

Nurmohamed deelde mee dat de inspanningen voor ontwatering en waterbeheer in samenwerking met andere ministeries en met steun van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank worden uitgevoerd. Naast het herstel van de gemalen zijn er ook renovaties aan sluizen en het ontstoppen van leidingen uitgevoerd. De bewindsman benadrukte het streven om duurzame oplossingen te bieden voor de langdurige waterbeheerproblemen in het gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi aanwezig bij oplevering gerehabiliteerde pompgemalen in Nickerie