dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santhoki is terug in Suriname

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

President Chan Santokhi en zijn delegatie zijn in de vroege ochtend aangekomen in Suriname. Hij vertoefde van 17 tot 24 september in het buitenland. De president mocht in Mexico de 6e Staatshoofden conferentie van de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) bijwonen. Ook mocht hij in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken.

De president heeft dus twee vergaderingen van wereldleiders bijgewoond. Hij heeft bilaterale ontmoetingen gehad met Staatshoofden.

Santhoki heeft de 76e algemene vergaderding van de Verenigde Naties toegesproken, en hen opgeroepen om zich te committeren aan het akkoord van Parijs in 2015, waar men 100 miljard US dollars per jaar had toegezegd aan onderontwikkelde landen als klimaatsteun. Volgens de Communicatie Dienst Suriname zal de samenleving  binnenkort worden geïnformeerd over het resultaat van de ontmoetingen en gesprekken. De waarneming van Ronnie Brunswijk als president is met de komst van Santhoki ook opgehouden. Santhoki bedankt Brunswijk voor de waarneming.

Vertraging is de delegatie ongunstig geweest, waardoor hun terugkeer werd verlaat. De aansluiting  in Miami hebben zij toen gemist. Nu zijn ze 24 uur later op de plaats van bestemming.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santhoki is terug in Suriname