Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santhoki: de breedste schouders zullen de zwaarste lasten dragen

Geplaatst

op

Download

De breedste schouders zullen de zwaarste lasten dragen. Dit heeft president Santokhi eerder aangegeven in verband met het offer dat gevraagd zou worden aan de samenleving. De wet inkomstenbelasting en Loonbelasting zal worden gewijzigd. Hierdoor zal er een duidelijke discrepantie bestaan tussen Loon- en Inkomstenbelasting.

Afgelopen week heeft de Raad van Ministers goedkeuring gegeven dat per 1 september 10% solidariteitsheffing geïntroduceerd zal worden bij wet. De heffing zal vervallen op 1 januari 2022 en zal gelden voor de twee hoogste tariefschijven. De percentages van 28 en 38 procent zullen worden opgeschroefd worden naar 38 en 48%. En de percentages van 25 en 35% worden verhoogd naar 35 en 45%. Het percentage van 36% gaat naar 46%.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de missive op 30 juli 2020 getekend.- Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Janet
maandag 3 augustus 2020 22:18

Ja tuurlijk. Veel arme mensen kunnen niet het zelfde betalen als rijke mensen. Bedrijven met duizend auto’s belasting betalen. Mensen die zwemmen i het geld kunnen 52 procent betalen. Inkomsten belasting wegen belasting btw 1 auto is zat 2de auto meer belasting. Om file te voorkomen . Hoe groter de auto meer belasting. Geld moet nu binnen komen om Suriname weer te helpenAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen