maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Sanokhi bedankt frontliniewerkers

lees ook ...

Leerlingen vullen vrije lesuren in met alcohol en drugsgebru...

De Majoors van Politie van het ressort Uitvlugt, R. Tevreden en R. Nibte, beiden buurtmanagers, kregen in de ochtend van maandag 23 januari een melding dat er een concentratie van leerlingen van de om...

President Chandrikapersad Santokhi bedankte  in zijn nieuwjaars toespraak de frontliniewerkers in de strijd tegen covid-19. “We denken vanavond in het bijzonder aan onze frontlinie werkers, die ondanks het risico voor hun eigen gezondheid, voor ons blijven zorgen. Ook op een avond als deze. Ik wil ze allemaal opnieuw bedanken voor hun inzet en ik vraag u om hetzelfde te doen, door u aan de maatregelen te houden, zodat zij het wat rustiger kunnen hebben.”

Het staatshoofd zei dat er afscheid wordt genomen van een zeer turbulent jaar, waarin de COVID-19-pandemie ons verschillende lessen heeft geleerd. “We zijn met onze neus op de feiten gedrukt dat wij als mensen, niets kunnen doen aan omstandigheden die buiten onze macht liggen. Een klein minuscuul virus, dat we niet eens kunnen zien met het blote oog beheerst de hele wereld, beheerst de mensheid.”

President Santokhi wees erop dat wij ook in Suriname familieleden hebben verloren, onze economie in de pauze stand hebben zien gaan en onze gedragingen sterk hebben moeten aanpassen. Hij citeerde de Britse politicus Winston Churchill, die eens zei: “Van een goede crisis moet je profiteren”(Never waste a good crisis). Dit is, aldus president Santokhi, de andere kant van deze pandemie. Volgens hem zijn we met zijn allen “back-to-basics”. “Terug naar het zorgen voor elkaar, meer aandacht geven aan elkaar, minder materiële zaken, maar vooral je gevoel laten spreken.”

Het staatshoofd zei dat er initiatieven zijn gestart, waar onze eigen burgers verantwoordelijkheid hebben genomen om te helpen waar nodig. Ook is ons eigen toerisme herontdekt.  Wij hebben allemaal een pas op de plaats moeten maken. “Dat zal in 2021 nog even door moeten gaan en geleidelijk zullen wij passen voorwaarts moeten maken”, aldus president Chandrikapersad Santokhi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Sanokhi bedankt frontliniewerkers