dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

President Santokhi roept op achterwege laten haat, jaloezie en hebzucht

lees ook ...

Slagingspercentages vwo gestegen, havo licht gedaald

Dit jaar zijn de slagingspercentages voor het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) gestegen, terwijl die voor het hoger algemeen vormend onderwijs (havo) een lichte daling hebben laten zien....

President Chandrikapersad Santokhi roept op om de eenheid, opoffering en broederschap onder de samenleving te bevorderen, door een einde te maken aan negatief gedrag, waaronder jaloezie, hebzucht en haat. Hij merkt op dat net als onze voorouders, die hard gewerkt hebben voor het nageslacht, we ook gezamenlijk de schouders onder het werk moeten zetten en zorgen voor duurzame ontwikkeling.

Dit zei de president maandag ter gelegenheid van Idul-Fitre, op het Onafhankelijkheidsplein. Het Idul-Fitre feest markeert het einde van de Ramadan; de vastenmaand van de moslims. “Als president van het land, doe ik een beroep op u allen, om broederschap en barmhartigheid te omarmen en te werken aan de vooruitgang en welvaart van ons land. Door samen te werken en wederzijds begrip te bevorderen, wijzen we de weg naar een betere toekomst voor iedereen, ongeacht ras, godsdienst en levensovertuiging,” zei de president verder.

Getroffenen wateroverlast
Hij leeft ook mee met de personen die getroffen zijn door de wateroverlast, waarmee ons land de afgelopen periode geconfronteerd is geraakt. Ook Suriname blijft volgens hem niet bespaard van de effecten van klimaatsverandering. Het staatshoofd meent dat wij gezamenlijk er alles eraan moeten doen om de natuur en ons milieu te beschermen.

Hij bleef ook stilstaan bij de oorlog in Oekraïne en het zinloos geweld in de wereld. “Laten we daarom, op Idul-Fitre, extra bidden voor de onschuldige mensen die het leven hebben gelaten, maar ook voor het beëindigen van de oorlog”. “Op deze bijzondere dag bedanken moslims de Schepper voor het feit, dat ze de wilskracht en het uithoudingsvermogen hebben gekregen om het vasten te voltooien.”

Hij stelt verder dat de gelovigen niet alleen voor zichzelf en hun naasten hebben gevast, maar ook voor land en volk. Als regeringsleider is het staatshoofd ervan overtuigd dat mede dankzij de collectieve offers, die de samenleving brengt, de economie van het land volledig zal herstellen,” aldus de regeringsleider.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi roept op achterwege laten haat, jaloezie en hebzucht