woensdag 22 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

President presenteert ondersteunende maatregelen voor sociaal zwakkeren

lees ook ...

Misdaad en geweld bedreiging voor economische groei van de r...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag virtueel deelgenomen aan de 34e tussentijdse staatshoofdenvergadering van de Caricom. Tijdens deze vergadering stond het thema ‘Misdaad en geweld in d...

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) de visie van de regering met betrekking tot de beoogde sociaal-maatschappelijke ontwikkeling gepresenteerd. Deze visie is in het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2022-2026 (MOP) vervat en geeft in grote lijnen de richting, prioriteiten en uitvoering voor de groei- en moderniseringsfase weer. Hierbij ligt de nadruk op de aanpak van structurele problemen zoals werkgelegenheid en woningnood.

Om de sociaal zwakkeren tegemoet te komen, heeft de regering met enkele maatregelen geprobeerd gelijkwaardige kansen te scheppen. Hierbij gaat het om de verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV), de Algemene Kinderbijslag (AKB), de financiële bijstand voor mensen met een beperking (MMEB) en de financiële bijstand voor zwakke huishoudens (ZWHH).

De president noemde ook de voortzetting van de heffingskorting op inkomsten- en loonbelasting en in november en december 2020 een Srefidensi en Owru Yari financiële tegemoetkoming. Ook krijgen geregistreerden een Covid-gerelateerde financiële tegemoetkoming, terwijl voor ambtenaren en gelijkgestelden een ondersteuningstoelage geldt. De overheidsbijdragen bij uitvaarten in acute situaties is verhoogd naar SRD 5000 en zal in 2022 worden voortgezet.

“Het regeerbeleid is gericht op herstel en ontwikkeling van ons land en volk’’, gaf president Chandrikapersad Santokhi aan tijdens zijn betoog. Met het verbeteren van de Wet nationale basiszorgverzekering, zal volgens hem de zorg effectiever en efficiënter geboden worden aan de samenleving met name de sociaal zwakkeren. Ook is samen met de Surinaamse Bankiersvereniging het project Financial Inclusion gestart ter bevordering van de toegang tot een bankrekening voor eenieder.

De ondersteunende sociale maatregelen, zullen verder geïntensiveerd worden, waarbij mensen doelgericht ondersteuning zullen krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident presenteert ondersteunende maatregelen voor sociaal zwakkeren