dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
0
(0)

President praat met Siemens Nederland om röntgen apparatuur

lees ook ...

Leerkrachten binnenland kunnen niet naar hun post

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ook deze keer niet voldaan aan betalingsverplichtingen. De vervoerders weigeren daarom hun diensten te verlenen. Leerkrachten die naar hun pos...

Radioloog Ben Halfhide vindt het een noodzaak om het gebrek aan röntgenapparatuur weg te werken. “Je kan geen therapie beginnen zonder goede diagnostiek”, zegt hij. President Chandrikapersad Santokhi heeft het aangegeven gebrek serieus genomen en overleg gevoerd met Siemens Nederland.

De president zou aan de radioloog Halfhide hebben verteld dat hem ter ore is gekomen dat er een gebrek is aan goedwerkende apparatuur. Nadat Halfhide hem vertelde dat er vertegenwoordigers en de hoogste baas van Siemens Nederland in Suriname waren voor een oriëntatiebezoek, wilde de president graag kennis met hen maken om bepaalde issues de gezondheidssector rakende, met hen te bespreken.

Het staatshoofd heeft zich tijdens het gesprek op 06 mei jongstleden met Siemens op het kabinet van de president, met name gebogen over het gebrek aan röntgenapparatuur in Suriname. Het staatshoofd heeft met de vertegenwoordigers van Siemens Nederland en radioloog Halfhide besloten om binnen twee weken een samenwerking te formaliseren. De bedoeling is dat er binnen enkele maanden nieuwe apparatuur aangeschaft wordt.

Op basis van verkregen informatie van het ministerie van Volksgezondheid over de situatie rondom het tekort aan apparatuur heeft de president met de vertegenwoordigers van Siemens een overleg gehad. Daarbij is gesproken over de mogelijkheden om het gebrek aan en niet goed onderhouden apparatuur weg te werken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident praat met Siemens Nederland om röntgen apparatuur