zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Peña Palacios ontvangt geloofsbrieven van Surinaamse ambassadeur Ramkisoen

lees ook ...

Surinaamse taekwondo deelnemers missen Olympische spelen in ...

De Surinaamse taekwondo-deelnemers zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen later dit jaar in Parijs, Frankrijk. Ondanks hun deelname aan een kwalificatietoernooi in de ...

In een ceremoniële setting heeft Angeladebie Ramkisoen, als niet-residerende ambassadeur van de Republiek Suriname, haar geloofsbrieven overhandigd aan President Santiago Peña Palacios van de Republiek Paraguay. Deze plechtigheid vond plaats in het presidentieel paleis in Asunción, onder toeziend oog van de Paraguayaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ambassadeur Rubén Ramírez Lezcano.

Deze belangrijke gebeurtenis markeert een nieuwe fase in de diplomatieke verhoudingen tussen Suriname en Paraguay, die sinds 1992 bestaan. President Peña Palacios verwelkomde ambassadeur Ramkisoen en sprak zijn wensen uit voor een succesvolle ambtstermijn. Hij legde nadruk op de noodzaak om de politieke, economische en sociale relaties tussen de twee naties verder te intensiveren, ten voordele van beide landen.

Paraguay, erkend als een van de top vijf sojaproducenten wereldwijd en de vierde grootste exporteur van soja, heeft ook een prominente rol in de productie van bio-suiker. Deze economische krachten bieden aanzienlijke mogelijkheden voor samenwerking met Suriname, een land dat streeft naar diversificatie en versterking van zijn internationale relaties.

Bovendien delen Suriname en Paraguay gezamenlijke belangen in meerdere internationale fora, waaronder de Verenigde Naties en de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Het feit dat Paraguay gastheer zal zijn voor de 54ste Algemene Vergadering van de OAS van 26 tot 28 juni 2024, onderstreept hun actieve betrokkenheid bij regionale samenwerkingsinitiatieven.

Deze diplomatieke interactie tussen Suriname en Paraguay belooft een versterking van de banden op diverse gebieden, wat zal bijdragen aan de ontwikkeling en welvaart van beide naties.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Peña Palacios ontvangt geloofsbrieven van Surinaamse ambassadeur Ramkisoen