zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
5
(1)

Santokhi opent politiebureau en brandweerkazerne in Moengo voor betere veiligheid

lees ook ...

Veiligheidscontroles leiden tot overtredingen en inbeslagnam...

Op zaterdag 16 september 2023 werd een grootschalige veiligheidsoperatie uitgevoerd in het hele land door een samenwerking tussen de politie, het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Militaire P...

President Chandrikapersad Santokhi het nieuw gebouwde politiebureau en de brandweerkazerne in het district Marowijne te Moengo officieel geopend. De opening markeert een belangrijke stap in de inspanningen van de regering om de veiligheid te waarborgen, zowel in het grensgebied als voor de burgers.

Bij de plechtigheid waren prominente gasten aanwezig, waaronder vicepresident Ronnie Brunswijk, de ministers Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), evenals Korpschef Ruben Kensen. In zijn toespraak benadrukte president Santokhi dat het veiligheidsbeleid van de regering een nationale prioriteit is.

Met de voltooiing van het politiebureau en de brandweerkazerne in het district Marowijne wordt een belangrijke stap gezet in het realiseren van dit beleid. De president onderstreepte het belang van duurzaamheid voor deze nieuwe faciliteiten en riep op om er verantwoord mee om te gaan.

Daarnaast wees hij op de bredere betekenis van het project, waarbij het niet alleen de veiligheid bevordert, maar ook toekomstige ontwikkelingen op het gebied van goud, hout, de haven en het toerisme in de regio ondersteunt. President Santokhi sprak de wens uit dat de speciale diensten goed gehuisvest zijn en kondigde aan dat soortgelijke initiatieven voor staatsgebouwen in andere districten zullen volgen, waarbij duurzaamheid een centrale rol zal spelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSantokhi opent politiebureau en brandweerkazerne in Moengo voor betere veiligheid