donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

President op derde Afri-Caribean conferentie op de Bahamas

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

President Santokhi zal van 12 tot en met 14 juni in Nassau, Bahama’s, de derde Afri-Caribean conferentie bijwonen. Deze conferentie is gefinancierd door de Afrexim Bank van Afrika. De president is bij aankomst op 11 juni jongstleden met militaire eer ontvangen. Deze conferentie zullen mogelijkheden worden bekeken om te komen tot een handelsverdrag tussen Afrika en CARICOM.

Deze bank heeft veel belangstelling in de olie- en gassector, maar ook in de toerisme-, vastgoed- en de agrarische sector van Suriname. Direct na aankomst had de president van de bank Professor Benedict Oramah een ontmoeting van meer dan een uur met Santhoki.  Investering in verschillende sectoren werden besproken. Tijdens deze gesprekken was er gelegenheid voor het staatshoofd om na macro-economische stabilisatie, verder te kijken naar investeringen in de productiesector en zoveel mogelijk internationaal kapitaal mobiliseren.

Mogelijke projecten worden nu geïnventariseerd, zodat professor Benedict Oramah met een handels- en investeringsmissie onder zijn leiding binnenkort Suriname kan bezoeken. Het is de bedoeling om zowel de culturele als de handelsbetrekkingen met Afrika te versterken.

Daarnaast worden de samenwerking met Afrika en de culturele en handelsbetrekkingen versterkt. Tijdens de conferentie zullen diverse aspecten hiervan worden besproken, waaronder het creëren van een handelsverdrag tussen Afrika en CARICOM-landen, wat de export van producten onder betere voorwaarden zou kunnen bevorderen.

President Santhoki zal op donderdag aanstaande ook deelnemen aan een presidentieel panel met negen andere presidenten en premiers uit CARICOM en Afrika. Strategische lijnen voor toekomstige samenwerking wil men uitzetten.

Bron: Kabinet van de president

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident op derde Afri-Caribean conferentie op de Bahamas