dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
4
(1)

President ontvangt SVB en Dean Gorré

lees ook ...

BEP noemt politieke situatie in Suriname angstaanjagend

De politieke partij Broederschap & Eenheid in de Politiek (BEP), wil met een korte statement zoals hieronder verder verwoord, aan land, volk en achterban te kennen geven, dat de actuele politieke ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag  het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond en de ontslagen bondscoach Dean Gorré ontvangen. Samen met zijn college van adviseurs legt het staatshoofd volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) de informatie op balans, om zo vooral partijen aan te sporen hetgeen te doen, dat ertoe kan leiden dat het nationaal belang steeds wordt gediend.

Santokhi is vanaf het begin betrokken geweest bij de nieuwe richting, die het voetbal opgaat, daarom heeft hij een  ‘lijmpoging’  ondernomen. “De Surinaamse Voetbalbond was één van de eerste counterparts die zijn toekomstplannen heeft gedeeld met deze regering. Op basis van deze info is het niet meer dan billijk dat de regering aanhoort waar de schoen knelt”, volgens CDS.

Het staatshoofd wil in deze een “goede huisvader” zijn en heeft daarom zowel de SVB als Gorré  ontvangen. De voetbalbond is een autonome instantie. Het is geenszins de bedoeling dat er interventies komen vanuit het kabinet van de president, “anders dan partijen aanmoedigen het pad van dialoog op te zoeken en team Suriname altijd voorop te stellen”, stelt CDS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident ontvangt SVB en Dean Gorré