donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

President ontvangt stand van zaken rond verkiezingen 2025

lees ook ...

Bekende en nieuwe gezichten bundelen krachten in NDP

Na de interne verkiezing van de partij, maakt het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van de nieuwgekozen voorzitter Jennifer Simons zich klaar voor de verdere verst...

In een vergadering met functionarissen en deskundigen van verschillende ministeries is President Chandrikapersad Santokhi geïnformeerd over de voorbereidingen van de algemene, vrije en geheime verkiezingen van mei 2025.

De vergadering die op het kabinet van de president heeft plaatsgevonden, is ook bijgewoond door leden van de raad van ministers, departementsdirecteuren, het Centraal Hoofd Stembureau (CHS), deskundigen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en leden van het Presidentieel Monitoringsteam Verkiezingen.

Volgens het staatshoofd moet veiligheid en integriteit tijdens de verkiezingen te allen tijde gewaarborgd worden. President Santokhi gaf aan dat alle actoren de toegewezen verantwoordelijkheid op zich dienen te nemen.

Door middel van drie presentaties heeft de directeur van Binnenlandse Zaken, Nasier Eskak, de huidige stand van zaken met betrekking tot de voorbereiding van de verkiezingen laten zien. Hiernaast wordt er momenteel gewerkt aan de werving, training en voorlichting van stembureaupersoneel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident ontvangt stand van zaken rond verkiezingen 2025