zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

President ontvangt ‘De tragiek van de Binnenlandse Oorlog’ van Pater Toon

lees ook ...

Verdachte man aangetroffen met vermiste tieners

Op dinsdag 16 april jongstleden heeft de politie van bureau Rijsdijk na een melding een 25-jarige man aangehouden in het ressort. De zonen van Hermandad troffen de man halfnaakt aan met drie eveneens ...

Pater Antonius “Toon” te Dorsthorst heeft zijn boekwerk, genaamd ‘De tragiek van de Binnenlandse Oorlog Suriname 1986 tot 1992’, overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Volgens de pater hebben velen opgemerkt dat hij zoveel heeft meegemaakt in de afgelopen 50 jaar en dat hij die informatie moest vastleggen. Daarom heeft hij daarover een boek geschreven.  Het boekwerk heeft is op 24 maart overhandigd aan het staatshoofd.

De vorige pennenvrucht ging over de werkervaringen van de auteur en de gebeurtenissen rondom de Binnenlandse Oorlog. Na uitgifte daarvan is hij door meerdere personen benaderd, die vroegen naar meer diepgang. In zijn nieuwste werk heeft pater Toon zes jaren Binnenlandse Oorlog in detail beschreven. Met dit boek tracht de geestelijke Surinamers te ondersteunen hun eigen geschiedenis te leren kennen. “Wat er toen is gebeurd, is helemaal niet goed. Het is belangrijk om daaruit lering te trekken.”

Het boek is naar zijn oordeel waardevoller geworden, omdat het naast op zijn persoonlijke getuigenissen ook gebaseerd is op getuigenissen van anderen. Binnen twee weken was de eerste oplage van 550 exemplaren uitverkocht. Als alles volgens planning verloopt is de tweede oplage vanaf komende week beschikbaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident ontvangt 'De tragiek van de Binnenlandse Oorlog' van Pater Toon