vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

President ontvangt conceptwet van Hennep commissie

lees ook ...

VP Brunswijk roept een ieder op om marrondag te vieren

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk heeft personen van alle etnische groepen opgeroepen, om samen met alle marrons, Marrondag op10 oktober 2022 groots te vieren. Bij deze viering moeten vooral de mar...

President Chandrikapersad Santokhi heeft van de Hennep commissie een conceptwet ontvangen. Voor de president is het belangrijk om met voortvarendheid te werk te gaan om de industrie in de ruimste zin des woord op te zetten. Er heerst grote belangstelling, bij zowel lokale als buitenlandse investeerders, voor de hennepindustrie in Suriname.

Om die redenen is dinsdag de door alle commissieleden geparafeerde conceptwet aan de president overhandigd. De Hennep commissie onder leiding van Mohamed Rakieb Khudabux heeft voor een tweede maal op het Kabinet van de President een meeting gehad met de president. Bij de eerste ontmoeting had de werkgroep de opdracht meegekregen om op korte termijn een conceptwet, waarbij beleid en de randvoorwaarden die bij de industriële hennepteelt horen, te formuleren.

‘’Het eerste traject is afgerond en wij zullen ons nu buigen over het beleidsaspect de hennepindustrie regarderend”, zei Khudabux. Het wiel hoeft volgens president Santokhi niet opnieuw uitgevonden te worden, omdat heel wat landen reeds beleid hieromtrent hebben gemaakt. Bij de volgende overlegmomenten zal de private sector betrokken worden om mee te participeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident ontvangt conceptwet van Hennep commissie