zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

President onderscheidt elf personen ter gelegenheid van 155-jarig Hof van Justitie

lees ook ...

Politie attache van Brazilië bezoekt korpschef

Daniel Ladeira, de nieuwe Braziliaanse Politie Attache, Federale Politie Commissaris bracht op vrijdag 10 mei jongstleden een kennismakingsbezoek aan de Korpschef van het Korps Politie Suriname Bryan ...

Ter gelegenheid van het 155-jarig bestaan van het Hof van Justitie heeft president Chandrikapersad Santokhi elf personen onderscheiden. Deze personen zijn voorgedragen door het Hof van Justitie, na overweging van adviezen van de Decoratie Commissie voor Surinaamse Onderscheidingen, en zijn door het staatshoofd aanvaard. De decoratieceremonie vond plaats op het Presidentieel Paleis op vrijdag 3 mei 2024, in aanwezigheid van First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry, voorzitter van De Nationale Assemblee Marinus Bee, leden van de Raad van Ministers, president van het Hof van Justitie Iwan Rasoelbaks, leden van het Hof van Justitie, advocaat-generaal bij het Hof van Justitie, directeuren en voorzitter van de Advies Commissie Surinaamse Onderscheidingen, de decoranten en hun families.

De personen die werden onderscheiden hebben zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk gemaakt voor de natie, met name op het gebied van rechtspraak en juridische dienstverlening, en/of hebben lange tijd bijgedragen aan het functioneren van het Hof. Onder de gedecoreerden bevinden zich ook enkele buitenlanders die gedurende vele jaren waardevolle bijdragen hebben geleverd aan de ontwikkeling van de rechtspraak in Suriname. Ze zijn erkend voor hun uitzonderlijke prestaties die hebben bijgedragen aan de bescherming van de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en het handhaven van de rechtsstaat.

De decoraties werden als volgt toegekend: Hans Lim A Po werd onderscheiden als Drager van het Grootlint in de Ereorde van de Palm. Georgine de Miranda, Shardhapersad Gangaram Panday, August Hermelijn en Carlo Jadnanansing werden benoemd tot Groot Officier in de Ereorde van de Palm. Hugo Kenneth, Fernandes Mendes, Adolf Stefanus Rueb en Willem Lodewijk Valk werden benoemd tot Commandeur in de Ereorde van de Palm, terwijl Aniel Autar, Jan De Boer en Letitia Thijm werden benoemd tot Officier in de Ereorde van de Palm.

President Santokhi beschouwde het als een eer om als president van de Republiek Suriname mensen te onderscheiden voor hun belangeloze bijdragen aan de samenleving. Hij benadrukte het belang van het waarderen van mensen die vrijwillig bijdragen aan het welzijn van anderen of van maatschappelijke betekenis zijn. De president bedankte de gedecoreerden voor hun toewijding en feliciteerde hen van harte met hun onderscheidingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident onderscheidt elf personen ter gelegenheid van 155-jarig Hof van Justitie