Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President noemt vonnis politiek spel

Geplaatst

op

door

“We respecteren alles en iedereen. Politiek moet met politiek beantwoord worden.” Zo reageert president Desi Bouterse naar aanleiding van het vonnis, dat op 29 november in zijn afwezigheid tegen hem is uitgesproken in de rechtszaak van de decembermoorden.

Het staatshoofd bedankt eenieder voor het behouden van de rust binnen de samenleving. Hij zegt te beseffen dat het onstuimig zal zijn bij personen, maar belangrijk is volgens hem dat de totale natie zich binnen de perken van wet- en regelgeving moet bewegen.

Het staatshoofd zegt dat het duidelijk te merken is dat het om een politieke zaak gaat. Hij wenst verder niet inhoudelijk in te gaan en zegt nog met zijn deskundigen en partijtoppers hierover te zullen communiceren. Hij noemde de december zaak een politiek spel, waarop op een gepaste manier geantwoord zal worden. Bouterse benadrukte iedereen en alles te respecteren, ook de rechtsstaat.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Drs. Ir. Ph.D Rabin Gangadin

Het absurde bij deze kwalificatie is dat een objectief en op de probleemstelling toegesneden onderzoek, dat ook nog twaalf jaar in beslag heeft genomen, afgedaan wordt als een politiek steekspel. Op zich zou deze kwalificatie beter geadstrueerd dienen te worden middels bewijzen waaruit zou moeten blijken dat de gehanteerde onderzoeksmethode invalide zou zijn en dat de rechter in plaats van onpartijdig, partijdig zou zijn. Er zouden tegenbewijzen moeten worden aangedragen waar er onverlet uit zou moeten blijken dat de verzamelde bewijsstukken aan pragmatisme zouden inboeten en dat alles samengeflanst zou zijn vóór de impulsieve en exuberante actie om alle argumenten… Lees verder »

Boutamang

Kijk , waarom hebben we een rechter? om Recht te spreken. en als er recht gesproken is dan moetem we dat respecteren. een ieder die zich schuldig maakt aan een strafbaar feit moet straf krijgen. maar als de president gratie verleent aan zichzelf dan moeten we dat ook respecteren. want in tijd van oorlog of wat dan ook doe je er alles aan om te winnen. en dat moet men ook weten. dus ik denk dat hij vrijgesproken moet worden door middel van gratie. hoeveel mensen hebben geen gratie gehad? en in tijd van oorlog of revolutie dan heb je… Lees verder »Advertentie

Suriname

Politie neemt lijk dat middernacht werd afgevoerd in beslag

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Kwatta heeft in de vroege ochtend van dinsdag 7 januari het ontzielde lichaam van een manspersoon, na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

Dit gebeurde nadat de politie een melding kreeg dat er in de late avond van maandag 6 op dinsdag 7 janauri het lijk van een manspersoon die in zijn woning het leven liet via een uitvaart bedrijf werd afgevoerd, nadat een arts de dood officieel had vastgesteld, zonder dat de politie was verwittigd.

Nadat is gebleken dat er geen sprake is van misdrijf, is het lijk wederom afgestaan aan de nabestaanden ter begrafenis.

De politie doet een beroep op de samenleving om, conform de vigerende wettelijke regelingen en protocollen, ten alle tijde de melding te doen van iemand die thuis komt te overlijden. Indien deze melding vroegtijdig wordt doorgespeeld kan ongerief als boven aangegeven worden voorkomen.

Lees verder

Suriname

Akiemboto: data van eminent belang voor ontwikkeling mijnbouwsector

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen heeft het tweede Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) rapport van Suriname in ontvangst genomen. Het document is aan hem overhandigd door Dave Abeleven, in hoedanigheid van voorzitter van de Multi Stakeholders Group, die belast is met de coördinatie van het initiatief. De overhandiging van het document dat handelt over het kalenderjaar 2017, heeft plaatsgevonden in Marriot Hotel. Minister Akiemboto heeft tijdens zijn speech meermaals gewezen op de noodzaak van data. “Data is van eminent belang voor de ontwikkeling van de mijnbouwsector en ook voor de ontwikkeling van het land. Het is van eminent belang om hiermee investeerders aan te kunnen trekken.”

Abeleven, die ook directeur is van Natuurlijke Hulpbronnen, heeft tijdens zijn toespraak gezegd dat alle stakeholders zich uitermate hebben ingezet om de deadline van 31 december 2019 te halen. Het document is op die bewuste dag op de EITI-website van Suriname gepresenteerd. Ook is deze informatie via de media kenbaar gemaakt in een persbericht. Voor de verschillende stakeholders was het een uitdaging om de deadline te halen. Waar zij over de samenstelling van het EITI-rapport 2016 ruim anderhalf jaar hebben gedaan, hadden zij voor het kalender jaar 2017 slechts 6 maanden de tijd om het document op te stellen.

Om meer vorm te geven aan de communicatie naar verschillende doelgroepen toe, is er een vernieuwingstraject ingezet voor de website. Deze inspanningen zijn bedoeld om de website ietwat interactiever te maken. In het EITI-rapport 2017 zijn ten opzichte van het jaar daarvoor enkele verbeteringen te constateren. Er is namelijk meer data gepresenteerd. In dit rapport is een overzicht van de verschillende mijnbouwbedrijven te vinden. De inkomsten van de staat die voortvloeien uit de investeringen in de mijnbouwsector. Ook exportcijfers zijn hierin verwerkt.

Lees verder

Meest gelezen