Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President noemt vonnis politiek spel

Geplaatst

op

door

“We respecteren alles en iedereen. Politiek moet met politiek beantwoord worden.” Zo reageert president Desi Bouterse naar aanleiding van het vonnis, dat op 29 november in zijn afwezigheid tegen hem is uitgesproken in de rechtszaak van de decembermoorden.

Het staatshoofd bedankt eenieder voor het behouden van de rust binnen de samenleving. Hij zegt te beseffen dat het onstuimig zal zijn bij personen, maar belangrijk is volgens hem dat de totale natie zich binnen de perken van wet- en regelgeving moet bewegen.

Het staatshoofd zegt dat het duidelijk te merken is dat het om een politieke zaak gaat. Hij wenst verder niet inhoudelijk in te gaan en zegt nog met zijn deskundigen en partijtoppers hierover te zullen communiceren. Hij noemde de december zaak een politiek spel, waarop op een gepaste manier geantwoord zal worden. Bouterse benadrukte iedereen en alles te respecteren, ook de rechtsstaat.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Drs. Ir. Ph.D Rabin Gangadin

Het absurde bij deze kwalificatie is dat een objectief en op de probleemstelling toegesneden onderzoek, dat ook nog twaalf jaar in beslag heeft genomen, afgedaan wordt als een politiek steekspel. Op zich zou deze kwalificatie beter geadstrueerd dienen te worden middels bewijzen waaruit zou moeten blijken dat de gehanteerde onderzoeksmethode invalide zou zijn en dat de rechter in plaats van onpartijdig, partijdig zou zijn. Er zouden tegenbewijzen moeten worden aangedragen waar er onverlet uit zou moeten blijken dat de verzamelde bewijsstukken aan pragmatisme zouden inboeten en dat alles samengeflanst zou zijn vóór de impulsieve en exuberante actie om alle argumenten… Lees verder »

Boutamang

Kijk , waarom hebben we een rechter? om Recht te spreken. en als er recht gesproken is dan moetem we dat respecteren. een ieder die zich schuldig maakt aan een strafbaar feit moet straf krijgen. maar als de president gratie verleent aan zichzelf dan moeten we dat ook respecteren. want in tijd van oorlog of wat dan ook doe je er alles aan om te winnen. en dat moet men ook weten. dus ik denk dat hij vrijgesproken moet worden door middel van gratie. hoeveel mensen hebben geen gratie gehad? en in tijd van oorlog of revolutie dan heb je… Lees verder »Advertentie

Suriname

Vicepresident Adhin was aanwezig bij inauguratie Argentijnse president

Geplaatst

op

door

Vicepresident Ashwin Adhin heeft de beëdiging van Alberto Angel Fernández tot de nieuwe president in Buenos Aires, Argentinië, bijgewoond. De vicepresident heeft, op uitnodiging van Argentinië, president Desi Bouterse vertegenwoordigd. De plechtigheid in het Zuid-Amerikaanse land heeft op dinsdag 10 december plaatsgevonden.

De vicepresident werd tijdens het bezoek vergezeld door de ambassadeur van Suriname te Caracas, Gillian Adjako. Bij deze gelegenheid is ook de voormalige president Cristina Fernández Kirchner ingezworen als vicepresident voor de periode van 2019 tot en met 2023.

Tijdens de inaugurele toespraak van het nieuwe Argentijnse staatshoofd, heeft hij geruime tijd stilgestaan bij de enorme achteruitgang die het land heeft meegemaakt in de vier jaar van de regering onder leiding van Mauricio Macri. Hij gaf aan, dat op dit moment één op de twee Argentijnse kinderen honger lijdt en dat de werkloosheid onder de jongeren enorm is. De nieuwe president heeft in duidelijke woorden de herinvoering van de sociale agenda benadrukt, met het doel om de sociale zekerheid van het volk te verhogen. Een concrete actie daarbij betreft het wederom instellen van de gezinslandbouw.

Ten aanzien van het buitenlandsbeleid heeft het Argentijnse staatshoofd benadrukt, dat zijn land op basis van gelijkwaardigheid met eenieder zal werken en dat Latijns-Amerika voor zijn regering van eminent belang is, er vanuit gaande dat geen enkel land zal moeten worden uitgesloten in deelname aan het proces van regionale integratie.

Lees verder

Suriname

NPS-topper Wayne Telgt opgesloten om zedendelict

Geplaatst

op

door

Hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), Wayne Telgt, is door de politie in verzekering gesteld. Dit meldt Starnieuws op haar website. De aanhouding van Telgt, die ook presentator is van het televisieprogramma ‘To the Point’, is bevestigd door politiewoordvoerder hoofdinspecteur Humphrey Naarden.

Telgt is verhoord door de politie van afdeling Jeugdzaken. Volgens Naarden gaat het om een zedendelict, waarbij een minderjarige is betrokken. Echter kan de politiewoordvoerder geen informatie meer geven over deze zaak.

De hele dag door werd verteld, dat de politie op zoek was naar Telgt, omdat er tegen hem aangifte is gedaan. Telgt heeft intussen een advocaat in de arm genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie, is besloten om hem in verzekering te stellen. 

Lees verder

Meest gelezen