vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

President neemt deze week besluit over kwestie Diana Pokie

lees ook ...

700 bereidverklaringen uitgereikt in Brokopondo

Vice president (VP) Ronnie Brunswijk en de minister van Grondbeleid (GBB) en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, hebben op vrijdag 24 maart, samen 700 bereidverklaringen uitgereikt aan bewoners van het distr...

President Chan Santhoki heeft meegedeeld, dat er deze week een besluit genomen zal worden over de zaak ten aanzien van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer. De vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat hij deze zaak geheel laat in de handen van de president, omdat hij benoemt en ontslaat.

 De twee commissies die in deze kwestie zijn benoemd hebben beiden hun werkzaamheden afgerond en hun bevindingen in een rapport ingediend bij de president. Hij  geeft te kennen zorgvuldig met deze zaak om te gaan.

Santhoki heeft ook de minister gehoord. Er zijn politiek-bestuurlijke  fouten gemaakt, bij de uitgifte van concessies en gronden. Pokie heeft wel aangegeven dat zij niks verkeerd heeft gedaan.

Vanaf 12 mei is de minister met verplicht verlof. De president hield zijn gehoor  gisteravond  voor dat hij op basis van zijn verantwoordelijkheden, de beslissingen zal nemen die genomen moeten worden. Hij verwacht de kwestie deze week af te ronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident neemt deze week besluit over kwestie Diana Pokie