vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

President neemt deze week besluit over kwestie Diana Pokie

lees ook ...

Erkenning grondenrechten Inheemsen en Tribale volkeren binne...

President Santhoki was aanwezig bij de viering van Inheemse dag in de Palmentuin. Hij verzekerde zijn gehoor dat De Nationale Assemblee binnenkort zal starten de conceptwet om de grondenrechten van de...

President Chan Santhoki heeft meegedeeld, dat er deze week een besluit genomen zal worden over de zaak ten aanzien van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer. De vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat hij deze zaak geheel laat in de handen van de president, omdat hij benoemt en ontslaat.

 De twee commissies die in deze kwestie zijn benoemd hebben beiden hun werkzaamheden afgerond en hun bevindingen in een rapport ingediend bij de president. Hij  geeft te kennen zorgvuldig met deze zaak om te gaan.

Santhoki heeft ook de minister gehoord. Er zijn politiek-bestuurlijke  fouten gemaakt, bij de uitgifte van concessies en gronden. Pokie heeft wel aangegeven dat zij niks verkeerd heeft gedaan.

Vanaf 12 mei is de minister met verplicht verlof. De president hield zijn gehoor  gisteravond  voor dat hij op basis van zijn verantwoordelijkheden, de beslissingen zal nemen die genomen moeten worden. Hij verwacht de kwestie deze week af te ronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident neemt deze week besluit over kwestie Diana Pokie