zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

President bezoekt Henar vanwege dambreuk

lees ook ...

Hulpadministratie en Bevoorradings opleiding Defensie afgero...

Manschappen van het Nationaal leger hebben de afgelopen maand de opleiding Hulp Administratie en Bevoorradingsopleiding afgerond. Zij mochten hiervoor een certificaat in ontvangst nemen in het auditor...

President Chandrikapersad Santokhi bezoekt vandaag 11 juni, het district Nickerie, om zich te oriënteren in het La Beni gebied, te Henar in het rijstdistrict. Het gebied dat grotendeels bestaat uit rijst arealen en een oppervlakte van enkele tienduizenden hectare heeft, kampt al ruim een week met wateroverlast.

De dam van het Surinam kanaal heeft het begeven door de zware regenval van de afgelopen periode, waardoor het gebied onder water is gelopen. Het hoofd van het Burger Informatie Centrum, Ignacio Tjin A Tak, maakt er melding van dat er momenteel met man en macht wordt gewerkt aan het herstellen van de dam. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de exacte schade is aan het gebied of de rijst arealen.

Er zijn bronnen die aangegeven dat de dambreuk niet op een natuurlijke wijze is ontstaan, maar door menselijk handelen. Er zal onderzocht worden of er opzet in de zaak is aangezien het vermoeden bestaat dat de dam eventueel opzettelijk doorgestoken is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident bezoekt Henar vanwege dambreuk