dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

President Luister, nationaal dialoog en handelen!

lees ook ...

Een nieuwe vakcentrale

Er bestaan plannen om binnenkort een nieuw vakcentrale in het leven te roepen. PWO, CLO, de Moederbond, C-47, COL en OSAV zijn bestaande vakcentrales. De vakbondsleiders Lloyd Pool (Academisch Ziekenh...

De eerste twee dagen van de volks manifestatie was een rumoerige bijeenkomst. Helemaal te begrijpen. De leiders zijn lerende en zien waar zij zaken anders zouden kunnen aanpakken. De massa van ongeveer 4000 mensen was heel erg verhit.

Frustraties

In de toekomst  wordt daaraan gewerkt. Dat zei Raoul Hellings een van de leiders. Het volk uitte zijn frustraties en dat is goed. Wanneer je wil dat iemand naar je luistert zal je de persoon zich eerst zijn gevoelens moeten laten uiten. En dat was er daar aan de hand. Het volk uitte zijn frustraties over alles. Overal hoorde je mensen door elkaar praten. De leiders zullen de mensen de gelegenheid moeten geven zich te uiten en stoom af te blazen. Het is een goed besluit dat zij nog niet ingaan op de uitnodiging van de president. Want anders lijkt het alsof de president  met deze uitnodiging met een sisser wegkomt van de uiting van hopeloosheid van de groep. Mensen zien dat er niet naar hen geluisterd wordt. De president doet er goed aan om door het stof te gaan en naar de mensen te luisteren. Niet meer praten President. Luister! U hebt al genoeg gesproken. Neemt u een luisterende houding aan. Luisteren is meer dan horen. Luisteren is tijd durven geven  en de ander laten uitpraten. In het luisteren ervaart de ander dat je om hem geeft.

Nationaal dialoog

De actievoerders stellen een nationaal dialoog voor, ze willen niet in kleine kamers met de president praten. Sranan Peyri stelt voor om in de Congreshal met de pers en de deskundigen samen met de groep die zich Organic noemt. wij stellen voor dat het geheel live wordt uitgezonden om het het volk erbij te betrekken een grootscherm  voor de mensen die buiten staan en inbel mogelijkheden voor burgers.

Offers

De actievoerders hebben aangegeven dat ze weten dat u het moeilijk hebt. Het volk vindt dat zoals wij die offers brengen, u als regering en ook de handelaren en andere kapitaalkrachtigen ook offers moeten brengen. Maar daar men opmerkt dat u niet opoffert zet dat kwaad bloed. Men ziet dat u en uw mensen in weelde leven. Terwijl een kippenei de eiwitbron van het volk nu 6 Srd kost wat bij uw aantreden 0,75srd kostte . De president heeft aangegeven bij LIM FM dat hij advocaat eet en dat hij op dieet  is maar met alle respect, u heeft het recht niet om mensen tot vegetariër te maken dat is een keuze van de mensen zelf.

President, ik heb teveel maand aan het eind van mijn geld! Waar vind ik die moni voor mijn oso? 

Dit citaat komt van een bord dat een demonstrant droeg. U ziet wij in Suriname lachen om niet te huilen. Sranan Peyri gaat op de derde dag ook de zaak ondersteunen, want zwijgen is toestemmen.  En wij kunnen niet toestaan dat corruptie en onrechtvaardigheid welig tieren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnPresident Luister, nationaal dialoog en handelen!