zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

President kondigt zaterdag aanpak aan die nationaal gedragen word

lees ook ...

NPS chairman reflects on the poverty issue at 76 years of NP...

The National Party Suriname (NPS) annually laid a wreath at the statue of Jopie Pengel their legendary chairman. It is now the 76th anniversary. Gregory Rusland, President of the party thought about t...

Het doel van de regering is om  Suriname covid-vrij te maken. Verspreiding van het virus, vindt plaats door menselijk contact. Het onderlinge contact tussen mensen wil de regering terugbrengen, zodat de besmettingen gereduceerd worden.  “Wij willen het contact verder terugdringen,” zegt de president. Echter botst dit tegen maatschappelijke en economische factoren.

Door een toename aan besmettingen is er een tekort aan zorgpersoneel ontstaan. Het staatshoofd zei dat hierdoor de situatie niet kan worden beheerst. Vandaar de nationale oproep om het tekort tegen te gaan met  gepensioneerden en vrijwilligers.

Santhoki gaf aan dat het vaccinatieprogramma landelijk zal worden opgevoerd. Jongeren van 18 jaar en ouder zullen nu  ook gevaccineerd worden. Voorheen was de vaccinatie bedoeld voor personen boven de 40 jaar met onderliggende aandoeningen.

Het binnenland zal via het traditioneel gezag bereikt worden. Vicepresident Ronnie Brunswijk zal het voortouw nemen in de informatievoorziening naar dit deel van het land toe. “covid maakt geen onderscheid tussen politieke kleur of arm of rijk. Ik ken iemand die is bezweken aan de gevolgen van covid. Rijkdom en geld konden niets doen,” sprak de president.

“We luisteren naar de signalen. We gaan voor een aanpak die nationaal gedragen wordt. We kijken wat aangepast moet worden, zodat we die alvast zaterdag kunnen bekendmaken,” zei president  voor aanvang van de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident kondigt zaterdag aanpak aan die nationaal gedragen word