maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(1)

President kiest voor aanpak problemen in Suriname; zegt reis naar Paraguay af

lees ook ...

Bus- en bootprijzen zullen gesubsidieerd worden

De overheid zal de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, het Nationaal Vervoer Bedrijf en de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname subsidieren om te voorkomen dat de prijs van openbaar ve...

President Chandrikaprsad Santokhi heeft maandag afgezien van zijn reis naar Paraguay vanwege de actuele ontwikkelingen in het land. Volgens Alven Roosveld, woordvoerder van het staatshoofd, zou Santokhi aan het hoofd van een presidentiële delegatie deelnemen aan een PROSUR-conferentie in Paraguay. De president zou van 19 tot en met 22 juli vertoeven in het Zuid-Amerikaanse land.

“Het is goed om aan te geven dat het ondersteuningsteam van het staatshoofd ook niet zal deelnemen aan deze missie,” benadrukt de presidentiële woordvoerder. De regering is de mening toegedaan dat brandende issues op nationaal vlak prioriteit genieten boven internationale betrekkingen. De president laat weten dat in zijn pogingen om het macro-economisch welzijn van het land te garanderen er altijd ruimte gelaten zal worden voor welvaart op meso- en micro-economische niveau voor de Surinaamse staatsburger.

Maandag heeft een groep geprotesteerd tegen het beleid van de regering. Er zijn volgens de groep teveel problemen in het land die aangepakt moeten worden. De druppel voor de actie is de SRD 40,9 miljoen die uit staatskas is verdwenen. Daarnaast zijn er heel wat zaken waar de actievoerders zat van zijn. Zo zijn de almaar verhogende prijzen van eerste levensbehoeften aangekaart.

De demonstranten hebben duidelijk kenbaar gemaakt dat het roer omgegooid moet worden of dat de regering moet vertrekken. Intussen is president Santokhi met een statement uitgekomen, waarin hij aangeeft met een afvaardiging van de demonstranten in dialoog te willen gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident kiest voor aanpak problemen in Suriname; zegt reis naar Paraguay af