maandag 5 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi, IMF, CBvS en Financiën praten met Cambio’s

lees ook ...

De jeugd van Redidoti heeft sportmateriaal nodig

De jeugd van Redi Doti en omgeving heeft steun nodig voor sportattributen. Sportcommissaris Orlando Sabajo wil met name voor de jeugd, doelgerichte ontspannings- en talent ontwikkelings-projecten. De ...

President santokhi, de Governor van de Centrale Bank van Suriname(CBvS), de Minister van Financiën en de vertegenwoordiger van het Internationaal Monetair Fonds(IMF), hebben gisteren 15 maart een informatieve bijenkomst gehad met de leden van de Associatie van Valuta Kantoren (AvVK) en andere bedrijven die dagelijks te maken hebben met vreemde valuta.

Deze belanghebbende bedrijven werden op het hart gedrukt om hun medewerking te verlenen en solidair te zijn naar de Surinaamse samenleving toe, vanwege hun dagelijkse bezigheden betreffende de handhaving en verhandeling van vreemde valuta. Dit, omdat elke stijging of ongeregeldheid op de valutamarkt, direct effect heeft op het dagelijkse leven van het volk.

De heer Eckhorst, vertegenwoordiger van het IMF gaf een presentatie over de stand van zaken van Suriname met het IMF. Er werden ook ideeën uitgewisseld voor het beheersbaar maken van de koers. Door de voorzitter van AvVK, Remy Bhailal werd de medewerking van de associatie om de koers stabiel te houden, toegezegd. Er werd ook aan bovengenoemde belanghebbenden gevraagd om mee te werken aan de internationale reserve en repatriatie van vreemde valuta. Er is een vervolg gesprek gepland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi, IMF, CBvS en Financiën praten met Cambio's